Bláznivá komedie o vztahu matky Levinové a jejího syna Sheldona pobaví

Bláznivá komedie o vztahu matky Levinové a jejího syna Sheldona pobaví 

Hledáte-li oddychovou a přitom trošku bláznivou komedii na divadelním jevišti, nabízí se rozhodně inscenace Sheldon a jeho matka paní Levinová v repertoáru Divadla v Řeznické. Jaké rozměry může mít láska, či možná vlastně nenávist mezi matkou a synem? Právě o tom hrají Naďa Konvalinková a Jan Zadražil v hlavních rolích.

Ztřeštěný komický příběh básníka Sheldona utíkajícího před svou nesnesitelnou a panovačnou matkou nabízí v hodince a půl velký příval smíchu, pochopení, ale i zamyšlení. Jaký může být vlastně vztah matky a jejího dospělého syna? Dokážou se milovat, nebo dokonce nenávidět? Vše prozrazuje příběh formulovaný na základě korespondence mezi matkou a jejím dospelým synem, který se snaží uniknout jejímu dohledu a drezuře. Zatímco tedy Sheldon touží po svobodném životě, do kterého nebude jeho máma doslova strkat nos, nemůže zároveň překosnout chvíle, kdy se matka rozhodne chopit se zase už jen toho svého života a ten znovu prožít.

"Milá matko. Rudé jsou růže, co rostou do nebe, dělá se mi nanic, když vzpomenu si na Tebe. Líbá Sheldon“, píše například jednatřicetiletý syn z jednoho ze svých ukrytých domovů, kam se zrovna přestěhoval, aby ho jeho stvořitelka nenašla. S tím, jak od mámy utíká, nás příběh zavádí mimo jiné třeba i do Tibetu, Severní Dakoty či Arizony. Také paní Levinová se v důsledku odmítavého chování syna vydává na cesty poznání životem a jde vstříc novým zážitkům. Na dálku na svých poutích se oba hrdinové snaží pochopit jejich komplikovaný vztah. Nakonec však zjišťují, že k tomu, aby byli dokonale šťastni, nebudou od sebe nikdy dostatečně daleko.

Vtipná komedie autorského tandemu Sam Bobrick a Julie Steinová, která má také svoji knižní podobu, vznikla jako společné dílo manželů, když byla Julie absolventkou University of Arizona. Už během studií však byla velmi úspěšnou autorkou i aktérkou stand – up comedy. 

„Většina mých her jsou komedie. Nic pro mě není větší satisfakcí, než když sedím v hledišti a slyším smích diváků. V těchto chvílích cítím, že diváci splynuli a ztotožnili se se situacemi v mých hrách a tím se naplnilo i mé očekávání. Skutečně nikdy jsem neměl žádnou negativní zpětnou vazbu. Vždy je mým hlavním cílem pobavit, a aby diváci odcházeli z divadla dobře naladěni. Život je tvrdý dost sám o sobě. Proč mají diváci odcházet domů s myšlenkou na sebevraždu. To bychom neměli pro koho hrát," píše o svých hrách autor Sam Bobrick. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo v Řeznické nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo v Řeznické

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!