Festivalu Okoř bude patnáct let! Slavit dorazí Aneta Langerová, Tomáš Klus i Chinaski

Festivalu Okoř bude patnáct let! Slavit dorazí Aneta Langerová, Tomáš Klus i Chinaski  

Podhradí hradu Okoř se i letos stane dějištěm jednodenního hudebního festivalu s příznačným názvem Okoř 2015. Tato mimořádná akce letos slaví již patnácté narozeniny, proto připravila pro návštěvníky skutečně kvalitní program plný festivalových stálic i nových tváří. Na jedné stagi se tak vystřídají Mig 21, Chinaski, Aneta Langerová či Lenka Filipová s dcerou Lenny.

Festival Okoř rozezní malebné prostředí zříceniny hradu již 22. srpna. Brány festivalového areálu se otevřou už v pravé poledne, na první koncert si však budete muset počkat do druhé hodiny odpolední. Právě v tento čas se na pódiu představí mladá zpěvačka Aneta Langerová, která ovládla letošní předávání Cen Anděl. „Festival Okoř patřil k mým prvním festivalům, které jsem navštívila, ráda na to vzpomínám. Mám velmi ráda atmosféru a krásné místo, na kterém se festival koná,“ chválí si akci zpěvačka, která slibuje, že při jejím koncertu zazní jak skladby z nejnovější desky Na Radosti, tak i písně z dob dřívějších.

Ani letos nebude na Okoři chybět vůbec nejčastěji hrající skupina tohoto festivalu – kapela Chinaski. Ta zde letos vystoupí již poosmé. „Bude to poslední koncert turné k desce Rockfield, takže ji celou zahrajeme a poté bude následovat pár fláků z pravěku,“ láká na vystoupení frontman kapely Michal Malátný. Teprve potřetí se na festivalu představí slovenský zpěvák Miro Žbirka, který chystá na podzim vydat novou desku nahranou v legendárním londýnském studiu Abbey Road. Jako dárek k patnáctým narozeninám nadělí zpěvák publiku i několik nejnovějších písní z tohot ještě nevydaného alba.

Třešničkou na festivalové noci pak bude koncert partičky Mig 21, která s sebou přiveze nejen chytlavé songy, ale také pořádnou show, o kterou se postará především frontman kapely Jiří Macháček. „Připravený repertoár máme moc krásný. Oproti našemu prvnímu vystoupení na Okoři už nemusíme hrát všechny písně, které jsme vytvořili, takže vybíráme to nejlepší a to převážně z naší poslední desky jménem ALBUM doplněné starými, dobrými, protřelými hity,“ přibližuje festivalové vystoupení kytarista Mig 21 Tomáš Polák.

Výjimečný zážitek slibuje také společný koncert Lenky Filipové a její dcery Lenny. Letos budeme vystupovat společně s mojí mamkou a hrát skladby její, moje, starší i nové. Celkově to bude hodně pestré,“ říká Lenny. Těšit se můžete ale ještě na další interprety! Zahraje stále populárnější Michal Hrůza a již pošesté na Okoří vystoupí i písničkář Tomáš Klus. Chybět nebude ani pardubická partička Vypsaná Fixa či elektro-dance projekt Space Junkie, který byl sestaven dvojicí producentů a hudebníků Honzou Horáčkem a Alešem Zenkelem. Právě toto duo ukončí v pozdních nočních hodinách již patnáctý ročník Festivalu Okoř 2015.

Vstupenky můžete v současné době stále sehnat v předprodeji za akční cenu 530 korun. Koupit je můžete na internetu či na pokladně hradu Okoř. Na místě v den konání si pak ještě o padesát korun připlatíte. Děti do 150 centimetrů mají vstup zdarma. K dispozici bude samozřejmě i stanové městečko a parkoviště v blízkosti areálu.

Časový harmonogram festivalu:

  • 12:00 – otevření areálu
  • 14:00 – 14:50 – Aneta Langerová
  • 15:10 – 16:00 – Vypsaná Fixa
  • 16:30 – 17:20 – Lenka Filipová & Lenny
  • 17:50 – 18:40 – Michal Hrůza
  • 19:00 – 19:50 – Miro Žbirka
  • 20:20 – 21:20 – Tomáš Klus
  • 22:00 – 23:00 – Chinaski
  • 23:30 – 00:30 – MIG 21
  • 00:50 – 01:30 – Space Junkie 
Foto: Lukáš Běhounek 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!