Hlučínskou štěrkovnu rozezní Divokej Bill i Jana Kirschner

Hlučínskou štěrkovnu rozezní Divokej Bill i Jana Kirschner  

Již 31. července odstartuje dvoudenní hudební přehlídka Štěrkovna Open Music, která se letos uskuteční už pojedenácté. Na břehu jezera si budou moci návštěvníci užít desítky koncertů svých oblíbených hudebníků. Hlavním lákadlem je jediný festivalový koncert kapely Divokej Bill v Moravskoslezském kraji. Dorazí také Jana Kirschner či skupiny Jelen a Pipes and Pints.

Jsme rádi, že si Divokej Bill pro koncert v našem regionu vybral právě Štěrkovnu Open Music. Kapelu, která patří mezi nejúspěšnější na české hudební scéně, jsme se snažili do Hlučína pozvat řadu let. Teprve letos se podařilo spolupráci domluvit," vyjadřuje radost z headlinera festivalu jeden z organizátorů David Moravec. Fanoušci Divokýho Billa se mohou těšit jak na staré známe hity, tak na songy z připravovaného alba. "Novinkou bude i rozšíření nástrojového parku v kapele o pochodový buben a v některých skladbách i o foukací harmoniku," láká na vystoupení Billa kytarista Roman Procházka.

Divokej Bill ale není ani zdaleka jediným známým jménem, které na festivalu vystoupí. Dvoudenní program je totiž plný českých a slovenských hudebních formací. Na své si zde přijdou fanoušci kapel Pipes and Pints, Jelen, Zrní, Gipsy.cz či slovenské partičky BijouTerrier. Díky třem festivalovým scénám se ale můžete těšit na daleko větší množství interpretů. Chybět nebude zpěvačka Jana Kirschner či slovenský DJ a producent Robert Burian. Sestavu pak doplňuje ještě Vypsaná fixa, Adam Mišík a mladá zpěvačka Sima Martausová.

Kromě hudebních zážitků se pro návštěvníky chystá i nápaditý doprovodný program. Festival totiž budou moci přítomní sledovat i z paluby plachetnice. „Jsme přesvědčeni, že takové obohacení festivalu mnozí návštěvníci určitě ocení. Umím si představit, že radost může udělat například romantická podvečerní plavba dvou párů, nebo dobrodružný výlet rodičů či prarodičů s malými dětmi,“ vysvětluje ředitel festivalu David Moravec. Zájemci si mohou objednat půlhodinovou plavbu plachetnicí na internetovém rezervačním systému. Cena projížďky je 200 korun za celou loď, která je určena až pro čtyři pasažéry.

Vstupenky na festival jsou v současné době v předprodeji za 440 korun. Na místě pak cena celofestivalové permanentky naroste na 600 korun. K dispozici jsou také jednodenní vstupy. Děti do 140 centimetrů mají vstup zdarma.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!