Multižánrové Letiště 2015 vsází na originální interprety i známá jména

Multižánrové Letiště 2015 vsází na originální interprety i známá jména 

Když se minulý rok uskutečnil první ročník festivalu Letiště, zaznamenal obrovský úspěch. Proto se i letos můžeme těšit na mnoho kvalitní muziky, která rozezní na dva srpnové dny hranické letiště. Kromě neokoukaných kapel lákají organizátoři i na známá jména jako Prago Union či Fast Food Orchestra.

Festival Letiště 2015 otevře své brány všem hudebním fanouškům ve dnech 14. a 15. srpna. Právě během těchto dvou dnů se Hranice rozezní množstvím výjimečných hudebních představení. A organizátoři lákají především na neokoukané a originální interprety. Chtěli jsme sestavit line-up tak, aby se nám, hudebníkům, líbil. Většina českých festivalů sází na osvědčené interprety a je to trochu nuda. My si chceme udělat festival po svém - aby inspiroval návštěvníky, vystupující i nás, organizátory,“ vysvětluje koncept festivalu jeho dramaturg a hudebník Matěj Černý.

Kromě zmiňovaných Prago Union a Fast Food Orchestra vystoupí také český zpěvák a producent Boris Carloff, slovenský projekt Fallgrapp, pop-folková zpěvačka Patricie či soul-bluesová hudební formace Fehero Rocher v čele s temperamentní zpěvačkou Sisou Fehérovou. Také nebudou chybět pražské kapely Personal Highway, Dekolt, Nano Illusions a mnoho dalších výjimečných objevů české nezávislé hudební scény.

Pro návštěvníky je navíc připraven také bohatý doprovodný program. "Chceme, aby diváci odjížděli obohaceni o nové zážitky a s nově načerpanou energií z jedinečného prostoru hranického letiště," říká produkční festivalu Martina Černá. Těšit se tak můžeme na jam sessions, promítání studentských filmů či sportovní program. Chybět nebude ani graffiti wall, kulinářská stage či akce kampaně proti násilí Hate Free, se kterou letošní ročník festivalu spojil své síly. Kampaň Hate Free upozorňuje na problémy rasismu a xenofobie současné společnosti. Součástí jejího programu budou umělci, kteří tuto složitou problematiku představují zábavnou formou.

Celofestivalová vstupenka je v současné době k dispozici za cenu 400 korun, na místě se pak cena vyšplhá na 500 korun. K dispozici jsou také jednodenní vstupenky. Ty seženete v předprodeji za 250 korun, na místě pak za 300 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Multižánrové Letiště 2015 vsází na originální interprety i známá jména
 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!