Nejnovější články » Hudební novinky

Festival Dokořán vstupuje do druhého desetiletí. Nabízí PSH či Monkey Business

12.6.2015,

Již jedenáctý ročník multižánrového Festivalu Dokořán se letos uskuteční počátkem srpna v Karviné. Tentokrát pod novým vedením slibuje tři dny plné muziky a především pořádné zábavy. Návštěvníkům budou k dispozici hned čtyři scény, na kterých vystoupí interpreti jako PSH, Strapo, Blue Effect či Monkey Bussines. Chybět nebude ani bohatý doprovodný program.

Festival Dokořán se uskuteční 6. až 8. srpna v areálu Lodiček a Parku Boženy Němcové v Karviné. Čtvrteční den si užijí především fanoušci českého a slovenského hip hopu. Speciálně pro ně se totiž chystají formace PSH, Strapo či slovenští Dornkappel. V pátek si ale přijdou na své i ostatní hudební nadšenci. Do Karviné dorazí kapely Blue Effect, United Flavour či český hudebník Zdeněk Bína. Kromě toho mohou návštěvníci podpořit také začínající formaci Light&Love nebo místní skupiny Ajdontker a Slepí křováci.

V sobotu pak zahrají headlineři letošního ročníku Monkey Business, kteří s sebou přivezou pořádnou nálož funky muziky. Velkou show slibují také kapely Korben Dallas, The Paranoid, Peter Pan Complex, Noah Ellenwood či slovenská partička Zoči Voči. Pro návštěvníky bude letos připravená i Club stage, na které se mohou těšit na spousty taneční muziky. Prozatím potvrdila svojí účast čtveřice DJs – Sayko, Ron-X, Djeda a Firgo. Organizátoři slibují ale ještě daleko více jmen.

Festival však nabídne i velmi bohatý doprovodný program. Návštěvníci si mohou užít i filmy a divadlo! Na festivalu vystoupí improvizační skupina Impéčko a promítat se bude studentský projekt Punku Yatray, jenž pojednává o amazonskýchh kmenech. Nebude chybět ani diskuze s autorem. Krom toho budou po celé tři dny na místě streetartisti a chybět nebude ani BMX exhibice. Festival je navíc zcela bezbariérový.

Předprodej vstupenek bude zahájen 1. července v prodejně Agape a v bufetu na Lodičkách. V jednání jsou v současnosti i další předprodejová místa v dalších městech v Moravskoslezském kraji. V předprodeji seženete celofestivalovou permanentku za 300 korun. Na místě si pak ještě o 50 korun připlatíte. Za jednodenní vstupné utratíte 200 korun.