Rock for People 2015 HK: „tažní koně“ festivalu nevyjeli naplno, přesto byli diváci nadšeni

Rock for People 2015 HK:  „tažní koně“ festivalu nevyjeli naplno, přesto byli diváci nadšeni 

Páteční hlavní program festivalu rozpohyboval diváky na osmi místech hradeckého letiště. V rozpařeném dni byli součástí nejrůznějších párty, hudebních stylů a letní pohody. Ovšem většinu své pozornosti získala hlavní stage, kde organizátoři vsadili na zvučná jména Limp Bizkit, Faith No More nebo Hollywood Undead. Sázka pro ně byla výherní.

Z pohledu kritického diváka celý úspěch či neúspěch festivalu závisí na výkonu nejvíce propagovaných interpretů. „Tažných koní“ kvůli kterým se koupě lístku stává neodolatelnou záležitostí. Hlavní program nevypustil koní mnoho, sázel na pár es, které křečovitě vytahoval z rukávu. Není ani divu, že byli návštěvníci plni očekávání a se zájmem pozorovali naservírovanou scénu hlavní Rock for People stage.

Invazi amerických interpretů pátečního večera tvořila čtyřka: Red Fang, Hollywood Undead, Limp Bizkit a Faith No More. Mezi další kvalitní vystoupení můžeme řadit například Three Days Grace, We Are Harlot , Vypsanou fixu nebo Zakázané ovoce a mnoho dalších.

Limp Bizkit

Velmi rozporuplná očekávání patřila Limp Bizkitům, kteří navštívili Česko již minulým rokem. Koncert, který byl nazýván „rutinním vystoupením“ a měl malou návštěvnost, „bizkitáky“ částečně odstavil ze zorného pole zájmu a vydal je směrem k uhasínajícím hvězdám. Dalo by se označovat za velmi riskantní krok organizátorů, že za hlavní tahouny pátečního programu vybrali někoho, kdo „není v kurzu“. Podání skupiny bylo v mnoha místech rozpačité a chaotické, což velmi ubíralo představení spád. Risk se ale nakonec pořadatelům vyplatit, okolí kolem stage bylo zaplněno diváky, kteří nadšeně zpívali texty s Fredem Durstem.

Faith No More

Vyvrcholením pátečního programu byla skupina Faith No More. V květinovém prostředí zahrála jak staré pecky, tak i novinky z alba Sol Invictus. Skalní fanoušci padali nadšením k zemi a nechávali se strhnout přívalem emocí, které v nich skupina vyvolala.

Sobotním večerem festival Rock for People končí, ale i poslední sluneční den se nezapomněl řádně obohatit. Pro připomenutí zmíním například Bastille, Vojta Dyka a B-side band, Xavier Baumaxa, Sto zvířat nebo Yellowcard.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!