Festival United Islands of Prague představil kompletní program. Máme se na co těšit!

Festival United Islands of Prague představil kompletní program. Máme se na co těšit!  

Zahájení Mezinárodního hudebního festivalu United Islands of Prague už je na spadnutí! Již dvanáctý ročník se uskuteční od 18. do 20. června v Kinského zahradě i na dalších místech Prahy. Návštěvníci se mohou těšit na sedm festivalových scén, ke kterým se přidá ještě několik hudebních klubů. Celkem Prahu rozezvučí více než 150 vystoupení. A pozor! Všechna budou přístupná zdarma.

Multižánrový festival se ani letos nespokojil se stálicemi české hudební scény. Fanoušci se mohou těšit na hvězdy z více než 17 zemí. Mezi headlinery patří například britský multiinstrumentalista East India Youth, holandská psychadelicko-rocková kapela Birth of Joy či kapela Alo Wala v čele s chicagskou raperkou Shivani Ahluwalia. Chybět nebude ani melancholický písničkář Fismoll či lucemburské jazzové trio klavíristy Michela Reise.

Své zástupce tu bude mít ale samozřejmě také česká hudební scéna. A bude jich hodně! “Vzhledem k tomu, že domácí hudební scéna udělala za 25 let obrovský skok, tak jsme se rozhodli dát letos velký prostor českým a slovenským kapelám,“ vysvětluje program festivalu jeho dramaturgyně Barbora Šubrtová. Návštěvníci tak nepřijdou ani o koncerty Monkey Business, Mydy Radycad, PSH, Lenky Dusilové a Baromantiky, Zrní či hudebního dua DVA. I tak není výčet interpretů ještě u konce.

Hlavní scéna bude umístěna v unikátním areálu Kinského zahrady. Kromě toho vzniknou stage také na Střeleckém ostrově, na Kampě, Dětském ostrově či na Janáčkově nábřeží, které bude jedním z nejdůležitějších míst doprovodných akcí.

“Jsme rádi, že se nám podařilo vytvořit kompaktní zónu zahrnující festivalové scény a prostor pro doprovodný program včetně rozmanité nabídky kvalitního občerstvení. Areál festivalu prakticky začíná od Mostu Legií přes ostrovy, Janáčkovo nábřeží, Petřínskou ulici až k areálu Kinského zahrady,” představuje rozsáhlý areál jeden z organizátorů festivalu Martin Voňka.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Program
 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!