Zaměřte svůj radar na Barcelonu. Festival Sónar láká novotami, ale i starými dobrými Duran Duran

Zaměřte svůj radar na Barcelonu. Festival Sónar láká novotami, ale i starými dobrými Duran Duran 

Sónar se již kvapem blíží a my jsme si ho dovolili vybrat v předešlém článku TOP 5 letních festivalů kontinentální Evropy, které jsou zároveň i dobře dostupné pro naše krajany. Troufáme si říci, že podle toho, co Sónar v Barceloně letos nabízí, bude jeho návštěva nutností pro každého, kdo miluje hudbu.

Říká se, že lidi, co chodí na koncerty, jsou rozděleni na dvě skupiny. Jedna navštěvuje přes rok koncerty a události v klubech a ta druhá si radši počká na léto, kdy všechny svoje oblíbence vidí pospolu na jednom místě. Ať patříte do jakékoliv skupiny (nebo do žádné ani patřit nechcete), je čas se nyní pomalu rozmýšlet, kam se rozhodnout vyrazit. A Sónar Festival bude velký zážitek. Takže - není čas ztrácet čas.

Na koho se těšit?

Nemusí nutně znamenat, že když nejste příslušník temné undergroundové elektro scény, tak si zde nepřijdete na své. Festival totiž oznámil největšího velikána, a tím jsou Duran Duran, které si ještě pamatují vaši rodiče! Pokud by vystoupili v Praze, tak by se táhly fronty hodně daleko.

Tomuto jménu sekunduje dvojice The Chemical Brothers, kteří na léto plánují vydat svou další desku, což znamená premiéru za zvuku vln moře. Tím to vůbec nekončí, dále tu máme FKA Twigs - zpěvačku, která je považovaná za objev roku a sklízí úspěchy, kam se jen podíváte.

K ní se přidává další ženské jméno v roli Roísín Murphy z Irska, která po osmi letech odmlky přišla s novým albem. Když k tomu přidáme provokatéry Die Antwoord a Skrillexe, který se nedá v tomto roce zastavit a utváří všechny možné kompilace s dalšími umělci, máme tu line-up, který by bohatě stačil na dva festivaly.

Pro fanoušky undergroundové a UK scény ale pořadatelé připravili i jména, která jsou obsazována všude po světě - Jamie XX, člen světoznámé kapely The XX, Hot Chip, Autochre, Totally Enormous Extinct Dinosaurs, Maya Jane Coles, Annie Mac a Flying Lotus. Celý line up je pak k vidění zde

Během doby, kdy se odehrává v Barceloně Sónar Festival, probíhá také tzv. Off festival, kdy kluby pořádají různé eventy, na ulici ožívá hudba a doslova celá Barcelona tancuje. 

Je důležité nezapomenout na rozdělení festivalu Sónar do dvou částí - denní a noční - stačí si tedy pohlídat časy vašich hvězd. Nejsilnější jména hrají hlavně v nočních hodinách. Ubytování lze zařídit přes oblíbené Airbnb, které funguje po celém světě. Na těchto stránkách se můžete ubytovat přímo u místních. Pak stačí zabookovat letenku, vyměnit eura za žetony, které jsou potřeba pro placení krmiva a alkoholu v areálu a párty může začít.

Do diářů si tedy zapište datum 18. až 20. června a začněte balit na dovolenou. Lístky na tento slunečný festival můžete zakoupit na oficiálních stránkách 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Zaměřte svůj radar na Barcelonu. Festival Sónar láká novotami, ale i starými dobrými Duran Duran
 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!