Galerie Jakubská slavila své 21. narozeniny vernisáži

Galerie Jakubská slavila své 21. narozeniny vernisáži 

U příležitosti 21. narozenin Galerie Jakubská se konala slavnostní vernisáž jednoho z nejúspěšnějších malířů v České republice - Aleksandra Onishenka, který se jen nedávno vrátil ze zdařilé výstavy ve Spojených státech. Na vernisáži zazpívala krásná a talentovaná zpěvačka Kristýna Šebíková, která svým hlasem okouzlila pozvané hosty nejen z kulturního a politického života a vyzvedla tak celkový umělecko-společenský dojem z akce.

Praha je a vždycky byla městem bohatým na kulturu, na zavedené a experimentální umělecké úsilí. V prvních letech po sametové revoluci se stala cílem pro ty, kteří hledali kulturní svobodu, umělecké vyjádření a cenově dostupný život. A mezi takové umělce se zařadil i talentovaný ukrajinský malíř Alexandr Onishenko, který přišel do Česka pouze se svým nadáním, několika tubami barev, štětců a začal prodávat svá díla po boku jiných malířů na Karlově mostě. Brzy však jeho díla zaujala natolik, že začal dostávat návrhy na výstavy nejenom v Čechách, ale i v Německu, Francii, Španělsku, Velké Británii, Americe a mnoha dalších zemích.

Na základě řady úspěšných výstav a stále rostoucího uznání si Alexandr otevřel v roce 1994 vlastní galerii - Galerie Jakubská. Konečně mohl ukazovat své obrazy tak, jak chtěl. Měl místo pro rozhovory, koncerty, o něž se mohl dělit s jinými umělci, které obdivoval a uznával. V roce 1998 získal cenu Masarykovy akademie věd a medaili Franze Kafky.

Na nové výstavě New impressionism můžete spatřit malby, které mají schopnost žít svým vlastním životem ve světě barev a neoduševnělých předmětů. Můžete cestovat v jeho krajinách, letět s jeho labutí na jih, proběhnout se s jeho koňmi, procházet se gotickými dvory nebo kroužit nad pražskými střechami na Malé Straně.

Obrazy Alexandra Onishenka jsou naplněny energií a jsou výrazné svým impresionistickým stylem. Jeho plátna nejsou jednorozměrná, lze se k nim vracet znovu a znovu, pokaždé s jinou hloubkou a jiným tajemstvím.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!