Mýdlový princ baví diváky na prknech Divadla Broadway. Hlavním tahákem jsou herci a známé písně

Mýdlový princ baví diváky na prknech Divadla Broadway. Hlavním tahákem jsou herci a známé písně70%

Pražské Divadlo Broadway uvádí na svých prknech od 12. března 2015 novou hudební komedii s názvem Mýdlový princ. Láká nejen na nezapomenutelné hity Václava Neckáře, ale také na výborné herecké obsazení plné známých jmen. V hlavní roli se střídají Martin Dejdar, Sagvan Tofi a Martin Písařík.

Mýdlový princ je muzikálová komedie se silnými lidskými příběhy. Je to muzikál, který vás může překvapit svou pravdivostí stejně jako zdáním, že na jevišti možná zahlédne kousek sama sebe,“ představuje své dílo režisér a autor libreta Radek Balaš. Nenáročný příběh nás zavede mezi amatérské herce, jejichž divadelním svatostánkem je malá sokolovna v malebné vesničce Tuškov na Šumavě. Právě zda hlavní hrdina Martin Marek, neúspěšný herec z pražského Smíchova, plní otcovu poslední vůli – oživuje zašlou slávu ochotnického divadelního spolku Šumavan. To se samozřejmě neobejde bez mnoha vtipných situací, které nenechají publikum v klidu.

Celým příběhem navíc provádí diváky známé písně Václava Neckáře. Nechybí hity jako Půlnoční, Lékořice, Kdo vchází do tvých snů, má lásko, samozřejmě Mýdlový princ a mnoho dalších. „Když máte písně Golden Kids a Václava Neckáře, tak je takové představení předem odsouzené k úspěchu. V původních muzikálech, kde slyšíte hudbu poprvé, je sázkou do loterie, zda se bude líbit či se tam najde nějaký hit. To se ne vždy podaří,“ vysvětluje jeden z hlavních protagonistů Martin Dejdar. „V Mýdlovém princi máme hitů pětadvacet. Všichni nad třicet, kteří do divadla přijdou, je budou znát, budou si je zpívat spolu s námi, nebo alespoň pobrukovat.“ A má částečnou pravdu. Písničky si totiž spolu s herci zpívají i daleko mladší diváci.

Muzikály vytvořené na základě již odzkoušených hitů navíc v současné době stále častěji oživují muzikálový repertoár. Možné je zmínit například počiny jako Lucie – větší než malé množství lásky, Sedmý světadíl či muzikál Atlantida, který bude mít premiéru v září v Divadle Kalich. Ten představí písně známého slovenského zpěváka Mira Žbirky.

Mýdlový princ zaujme především svým humorem a zábavným příběhem, u kterého se určitě nebudete nudit. O kvalitně provedenou dějovou linku se starají činoherní a filmoví herci. Jelikož se u většiny z nich rozhodně nejedná o profesionální zpěváky, pěvecké výkony příliš nenadchnou. Martin Dejdar je rozhodně lepší komik a herec než zpěvák a Tereza Kostková by se měla zpěvu raději vyhýbat. Na druhou stranu v představení nechybí ani velmi dobré pěvecké výkony. V našem případě se o kvalitní pěvecký zážitek postarali především Olga Lounová, Petr Kutheil a Pavlína Ďuriačová.

Ostatní protagonisté zaujali spíše svými hereckými a komediálními výkony. Za zmínku stojí Václav Kopta v roli majitele herecké agentury, zákeřná divadelní tajemnice Jana Synková a úžasný lesní dělník Bronislav Kotiš, který fascinuje celé představení svoji originální choreografií. Během představení se objeví na pódium také samotný Václav Neckář. I když jen na chvilku a prostřednictvím obrazovky.

Přestože muzikál pěveckými výkony příliš nenadchne, známé písně určitě potěší a komediální příběh zaručeně pobaví. Jelikož se jedná o hudební komedii, jejímž hlavním záměrem je diváky především rozesmát, určitě plní svoji funkci. O spokojenosti návštěvníků svědčí také potlesk vestoje, který si herci po vystoupení, které jsme navštívili, zasloužili. 

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mýdlový princ baví diváky na prknech Divadla Broadway. Hlavním tahákem jsou herci a známé písněMýdlový princ baví diváky na prknech Divadla Broadway. Hlavním tahákem jsou herci a známé písněMýdlový princ baví diváky na prknech Divadla Broadway. Hlavním tahákem jsou herci a známé písně
 

Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Broadway nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!