Brána do vesmíru se otevírá! Praha hostí nejrozsáhlejší světovou výstavu o kosmonautice

Brána do vesmíru se otevírá! Praha hostí nejrozsáhlejší světovou výstavu o kosmonautice 

Brána do vesmíru, v originále Gateway to Space, se 12. března otevírá pro veřejnost. Největší výstavu o kosmonautice mohou navštívit zájemci na Holešovickém výstavišti v Praze. Návštěvníci se mohou těšit na nejrůznější simulátory a trenažéry, které si budou moci vyzkoušet na vlastní kůži. Chybět nebude ani kámen z Měsíce!

Patříte mezi nadšené fanoušky kosmonautiky a vesmíru nebo vás prostě jen fascinuje jeho nekonečnost? Pokud jste odpověděli pozitivně, rozhodně byste si neměli nechat ujít unikátní vesmírnou výstavu Gateway to Space. Čas máte až do června, pak se výstava přesune do dalších zemí. Expozice, která zabírá celých 3000 m2, představí cestu lidstva do kosmu. Ochrannou ruku nad tímto velkolepým projektem drží NASA Visitors Center a US Space & Rocket Center.

A na co se můžete na výstavě těšit? Chybět nebudou exponáty, jako je lunární průzkumné vozidlo, kosmické skafandry, nosné rakety, kosmické lodě nebo meziplanetární sonda Mariner. Naleznete zde exponáty ze sbírek americké NASA i ze sovětské éry. Počátky připomene první umělá družice Sputnik 1, kosmická loď Vostok, nosná raketa a skafandr prvního kosmonauta Jurije Gagarina. Američané přispěli expozici například první americkou kosmickou kabinou Mercury či prvním americkým kosmickým skafandrem. Chybět nebudou ani současné skafandry, v jednom z nich se budete moci i vyfotografovat.

Nejvýznamnějším exponátem celé výstavy je ale bezesporu kámen z Měsíce, kterého se budete moci i dotknout! Díky speciálně uzpůsobené vitríně můžete na chvíli cítit vzorek měsíční horniny. Chybět nebudou ani interaktivní exponáty, v nichž si návštěvníci mohou zkusit dokonce simulaci přistání raketoplánu. "Jsem přesvědčený, že návštěvníci získají nezapomenutelné zážitky a osobně se nejvíce těším na ohlasy na interaktivní exponáty, na simulátory a trenažéry," říká o výstavě Pavel Toufer, odborný garant výstavy.

Lístky na unikátní výstavu můžete zakoupit na internetovém předprodeji v síti Ticketportal nebo Eventim. Vstupenku seženete v různých cenových kategoriích. Pokud výstavu navštívíte během pracovního dne, zaplatíte za obyčejný lístek 300 korun, o víkendu si o 50 korun připlatíte. Děti, studenti i senioři mají slevy. Vstupenky seženete i na místě. 

Fotozdroj: facebook.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Průmyslový palác

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!