Tik Tak. Kdo neměl lístek na Metronomy, prohloupil

Tik Tak. Kdo neměl lístek na Metronomy, prohloupil  90%

Ačkoli nerada, musím trochu zaprovokovat. Před vyprodanou Lucernou 11. března vystoupila britská kapela Metronomy, kterou jsem já a dalších asi 1600 lidí viděla. A byla to pastva jak pro uši, tak pro oči.

Poslední album Love letters mě sice hned nenadchlo, i tak se našlo pár songů, díky kterým jsem na kapelu nezanevřela. Stálo to několik poslechů, abych desce přišla pořádně na chuť. Ani s posledním výtvorem ale neztratili hravost, která je pro ně tolik typická. Nenápadné vokály, akustická i elektrická kytara, bicí v kombinaci s klávesami dávají dohromady něco jedinečného, až trochu mimozemského.

Tvorba tohoto experimentálního elektro seskupení prostě baví, proto vyprodané prostory nebyly ani tak překvapením, jako spíš splněním očekávání. Jedním ze znaků všech členů je jejich někdy až formální “stejnokroj”. Ten ani tentokrát nevynechali a oblékli bílé kalhoty a modrá saka. Musím říct, že to působí sympaticky. Jako kdyby i pro samotnou kapelu byl jejich koncert speciální událostí.

Jak už jsem zmiňovala na začátku, byl to zážitek vizuální i hudební. Metronomy si pro pražské publikum připravili jak písničky z posledního alba, tak staré dobré hity, které zná snad i hudební ignorant. Mé původní obavy, že nastanou během koncertu hluchá místa, byly hned vyvráceny. Atmosféru doplňovala i skvělá světelná show a také velké mraky za kapelou, které jsou součástí vizuální stránky jejich poslední desky. Celá Lucerna si díky propojení všech zmíněných věcí spokojeně plula na obláčku.

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!