Headlinerem plzeňského Rock for People Europe se stávají rockeři z Mötorhead

Headlinerem plzeňského Rock for People Europe se stávají rockeři z Mötorhead  

Rock for People Europe ukazuje, že rozhodně za svým větším bráchou z Hradce Králové nechce zaostávat. Vedle formací, jako jsou Parov Stelar, Guano Apes či zpěváka Petera Dohertyho, ohlásil další velkou pecku. Návštěvníci se mohou těšit na populární britskou heavy rock’n’rollovou kapelu Motörhead!

Nejprve trochu informací pro ty méně obeznámené čtenáře. Slavný hudební festival Rock for People se letos uskuteční hned na dvou místech. Jeho klasická podoba se odehraje opět v Hradci Králové mezi 4. a 6. červnem, kromě toho se uskuteční také Rock for People Europe, který vypukne v Plzni 3. července. Cílem tohoto festivalu je představit v Evropském hlavním městě kultury 2015 minimálně jednu hudební ochutnávku z každé ze zemí Evropské unie.

Dramaturgicky bude program uzpůsoben evropskému střihu. Představí to nejlepší z různých žánrů a bude vsazený do působivého industriálního prostředí bývalé vozovny dopravních podniků v Cukrovarské a areálu Papírna v Zahradní ulici,“ představuje koncept akce jeden z hlavních organizátorů Michal Thomes. Zatímco ale hrádecký Rock for People představil už mnoho hvězdných jmen jako například Faith No More, Limp Bizkit, Bastille či Three Days Grace, plzeňský festival se držel zatím zkrátka. Nyní ohlásil jasného headlinera, kterým se stala britská formace Motörhead, která na hudební scéně působí již čtyři desetiletí.

Kapela kolem frontmana Lemmyho Kilmistera je letos headlinerem hned několika velkých evropských festivalů, tudíž se předpokládá, že i do Plzně přiláká mnoho hudebních fanoušků.  „Když se řekne Motörhead, každý si vybaví Lemmyho. A funguje to samozřejmě i naopak. Návštěvníkům Rock for People Europe jsme slíbili nejen objevy velkého i malého formátu, které členské země Evropské unie nabízí, ale i legendy. A proč nepřivézt rovnou legendu s velkým L?“ říká Thomes.

Cena celofestivalové vstupenky je 1240 korun. Sehnat ji můžete v internetovém předprodeji na hlavních stránkách Rock for People. K dispozici budou také jednodenní lístky. Ty však půjdou do prodeje až v dubnu. 

Fotozdroj: facebook.com/motorhead

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!