7 koncertů, které vám v březnu vlijí energii do žil

7 koncertů, které vám v březnu vlijí energii do žil  

Jste již unaveni ze zamračeného zimního období a potřebovali byste dobít baterky? Tak to máte štěstí, protože i březen je velmi bohatý na nejrůznější kulturní akce. Energii tak můžete vybít či nabrat i na mnoha hudebních koncertech. My vám přinášíme pár tipů, kam zajít zapařit nejen v Praze.

1. Paul Simon & Sting (14. března)

Pražská zastávka světového turné Paul Simon & Sting On Stage Together se z důvodu Stingova onemocnění bez náhrady ruší. Majitelé zakoupených vstupenek dostanou peníze zpět.

Nejočekávanější událostí měsíce března je bezesporu pražský koncert Paula Simona a Stinga, který se uskuteční v pražské O2 areně. Tito dva výjimeční světoví umělci se rozhodli spojit své síly a představit se společně na jednom jevišti v rámci turné On Stage Together. Toto exkluzivní spojení si budou moci užít fanoušci jen ve vybraných evropských městech, mezi které patří vedle Berlína, Osla či Stockholmu také Praha. Jelikož byl o lístky na koncert obrovský zájem, byla do prodeje uvolněna ještě poslední místa v bočních sektorech. Ceny vstupenek se pohybují od 1990 do 4990 korun. K dostání je ale jen pár posledních lístků! 

2. Max Cooper (14. března)                                

Všichni milovníci britského techna by neměli zapomenout navštívit 14. března MeetFactory. Právě zde totiž vystoupí britský hudebník a skladatel Max Cooper. A jeho fanoušci se mají skutečně na co těšit! Max Cooper nepřiveze pouze svůj nový singl, ale také velkolepý audiovizuální projekt „Emergence“. Návštěvníci koncertu si tak mohou být jistí, že vystoupení bude pastva nejen pro uši, ale také pro oči. Lístky můžete sehnat v předprodeji za cenu 350 korun. Na místě si pak ještě o stovku připlatíte. MeetFactory však nabízí i další zajímavé koncerty. Až z Ameriky dorazí třeba písničkářka Zola Jesus

3. Archive (18. března)

Kapela Archive vydala 12. ledna nové album s názvem Restriction, se kterým počátkem roku vyjela na obrovské evropské turné se stejnojmenným názvem. Během něj navštíví také pražský Lucerna Music Bar, aby členové kapely potěšili také své české fanoušky, jejichž základna se neustále rozrůstá. Koncert této neobvyklé londýnské skupiny si můžete užít za 690 korun. Tedy pokud si lístek koupíte v předprodeji na pokladně Lucerna Music Baru. V internetovém předprodeji ho seženete za 733 korun a na místě v den konání za 790 korun. Do Lucerny si můžete v březnu zajít i na jiné výborné koncerty. Zahrají zde například britští The Subways či americká zpěvačka a bubenice Sheila E

4. Henry Saiz (20. března)

Poprvé v České republice představí svoji live show španělský DJ Henry Saiz. Mix hypnotického housu, analog techna a retro-futuristického popu se rozezní 20 března v pražském klubu Roxy. Právě zde se Henry Saiz předvede českému publiku, které potěší nejen speciální live show, ale také DJ setem. Pokud si chcete pořádně zapařit a líbí se vám styl muziky tohoto madridského rodáka, neváhejte ani chviličku. Párty to bude bezesporu obrovská. Henry navíc nepřijede sám. Doprovodí ho Dan Cooley a Michael C. Lístky jsou k dostání v internetovém předprodeji za cenu 200 korun plus poplatky. 

5. Fred Wesley & The New JB’s (30. března)  

Plzeň je Evropské hlavní město kultury 2015 - to znamená, že by se její návštěvníci neměli ani chvilku nudit! Kromě toho, že v rámci projektu Živé hospody rozezvučí každý den nějaký podnik jedna hudební skupina, zde vystupují také známí světoví umělci. Na konci března tak zahraje v Měšťanské besedě stále dobře naladěný trombónista Fred Wesley se svou skupinou The New JB’s. Jednasedmdesátiletý Fred Wesley je známý především spoluprácí s králem soulu Jamesem Brownem. Je přezdíván jako architekt funku hudby a označován jako nejveselejší hráč na trombón. 

6. Dianne Reeves (17. března)

Dne 17. března se má brněnské Bobycentrum opravdu na co těšit. Právě zde totiž v rámci festivalu JazzFestBrno vystoupí Dianne Reeves, americká jazzová zpěvačka a držitelka čtyř cen Grammy. Všichni milovníci jazzu se mohou těšit na skutečnou uměleckou kvalitu. Dianne Reeves je totiž známá nejen výjimečnými vokálními schopnostmi, ale také obrovských charismatem, kterým na svých koncertech uchvacuje publikum.  Vstupenky můžete sehnat na internetovém předprodeji v různých cenových kategoriích. Za nejlepší místa zaplatíte 690 korun, nejlevnější vstupenky seženete za 490 korun. 

7. AXXIS (15. a 16. března)

A nakonec tu máme pořádný metalový nářez v podání německé skupiny AXXIS. Tato power-metalová legenda zahraje hned dva večery za sebou v ostravském klubu Parník. Skupina začátkem března vyráží na monstrózní Living The Dream tour, které potrvá až do října. V rámci této koncertní šňůry vystoupí také v Ostravě. Jelikož byla kapela založena již roku 1988, velmi dobře ví, co se od ní očekává a jak pořádně nadchnout své fanoušky. Navíc nepřijíždí sama! Spolu s ní vystoupí i unikátní rocková formace TRI STATE CORNER. Lístky stojí v internetovém předprodeji za 550 korun. Na první koncert zbývá posledních pět lístků, na druhý je volných míst ještě dostatek. 

fotozdroj:facebook.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!