7 koncertů, kde v únoru vyhnat z hlavy Valentýna

7 koncertů, kde v únoru vyhnat z hlavy Valentýna  

Pro někoho je únor měsícem lásky. Vždyť 14. února se slaví svatý Valentýn! Svátek zamilovaných, na který někteří netrpělivě čekají, jiní ho nesnáší. Pro někoho je ale únor měsícem velmi očekávaných koncertů. Právě nejkratší ze všech měsíců nabízí totiž pořádnou nálož akcí, na kterých se vyblbnete a případně vypotíte kalorie z valentýnských čokoládových bonboniér.

1. Katy Perry (23. února)

V únoru se uskuteční jeden z nejočekávanějších koncertů letošního roku. Do pražské O2 areny dorazí Katheryn Elizabeth Hudsonová, která je ale všem známá především pod svým uměleckým jménem Katy Perry. Americká zpěvačka po obrovsky úspěšné koncertní šňůře ve Velké Británii přijede opět do Evropy se svou ohromující show v rámci Prismatic World Tour. Kromě Prahy navštíví také Barcelonu, Milán, Vídeň, Krakov, Bratislavu a další evropská města. V Praze zpěvačku přivítá natřískaná O2 arena. Všechny lístky na exkluzivní koncert jsou totiž již vyprodány. 

2. Smokie (20. a 21. února)

V únoru se dočká Česká republika také vystoupení legendární anglické hudební skupiny Smokie, která byla založena již v roce 1965. Proslavila se především nezapomenutelnými hity jako „Lay Back In The Arms Of Someone“ či „Living Next Door To Alice“. Kapela letos oslaví již 50 let své existence a 40 let na scéně. V rámci svátečního turné nebude chybět ani české vystoupení. A fanoušci se mohou těšit dokonce na dva koncerty! První se uskuteční 20. února v brněnském Sono Centru, druhý se uskuteční o den později ve Velkém sále pražské Lucerny.  Lístky jsou stále k dispozici v síti Ticketportal, zbývají ale již poslední místa. 

3. Ed Sheeran (12. února)

Stále úspěšnější anglický zpěvák a textař Ed Sheeran měl původně vystoupit v pražském Foru Karlín. Všechny však překvapila obrovská poptávka po vstupenkách, které se vyprodaly neuvěřitelnou rychlostí již během pěti dnů. Proto se historicky první tuzemský koncert Eda Sheerana uskuteční ve větších prostorech Tipsport areny. Zpěvák vyprodává i další evropské koncerty, na kterých zahraje v rámci svého x Tour. České vystoupení se uskuteční 12. února. Jako předskokan se na pódiu objeví Ryan Keen, britský hudebník, kytarista a majitel zvučného hlasu. Oba hudebníci vystoupí před zcela vyprodanou arénou, proto je nyní již téměř nemožné sehnat lupen. 

4. Straight No Chaser (12. února)

Na velice neobyčejný zážitek se mohou těšit ti, kteří 12. února zavítají do pražského Lucerna Music Baru. Právě zde totiž vystoupí americká chlapecká skupina, která vám předvede vaše oblíbené písně a cappella – tedy bez užití jakýchkoliv hudebních nástrojů. Tato banda elegánů si dokázala během chvilky vytvořit relativně masivní fanouškovskou základnu a boduje také se svými nahrávkami. Na svém kontě má skupina již čtyři alba. V současné době objíždí Straight No Chaser evropské haly v rámci Happy Hour Tour. Vstupenky jsou stále k dispozici. Cena základního vstupného vyjde na 370 korun. 

5. Sabaton (7. a 8. února)

A opět máme v našem výběru i něco pro fanoušky pořádného metalu! Do České republiky v únoru vtrhne švédská banda Sabaton, která s sebou přiveze ještě nizozemskou partičku Delain a finské Battle Beast. Kapela Sabaton minulý rok vydala velmi úspěšnou desku Heroes. „Jsme hrdí, šťastní a nesmírně vděční všem, kteří nás v průběhu let podpořili. Album Heroes se v každé zemi dostalo výš než jakákoliv deska před ní,“ reagovali na úspěch desky členové skupiny. Ti v současné době objíždí evropská města v rámci The Heroes European Tour. Metalovou nálož si budou moci užít fanoušci hned ve dvou českých městech. Již 7. února zahraje celá trojka v pražském Foru Karlín, o den později ovládnou také Sportovní halu Euronics ve Zlíně.

6. Romain Virgo (18. února)

A teď zase něco z jiného hudebního soudku. Na chvilku se vrátíme opět do pražského Lucerna Music Baru, kde v únoru vystoupí také Romain Virgo. Ten určitě potěší všechny milovníky reggae. Mladý Jamajčan přijede do České republiky vůbec poprvé. Je obdivován především pro svůj vokální rozsah, pozitivní texty a výbornou pódiovou show, která vás naplní energií. Lístky na koncert jsou stále k dispozici. V předprodeji u pokladny seženete jeden lupen za 400 korun, přes internet ho koupíte o pár korun dráž. Lucerna Music Bar navíc nabízí také speciální combo ticket – vstup na koncert Romaina Virga a vystoupení dalšího Jamajčana Jesseho Royala, jehož koncert se uskuteční 30. března. 

7. Rick Wakeman (23. února)

Hvězdný koncert čeká letos také hanáckou Olomouc. Právě sem přijede totiž 23. února Rick Wakeman, jeden z nejlepších klávesistů světa a bývalý člen legendární kapely Yes. Úspěšný hudebník, skladatel a písničkář nahrával s takovými hudebními ikonami, jako je například David Bowie, kterému hrál na piáno hned na několika albech. Již při jeho působení ve skupině Yes vytvářel své sólové projekty – například album The Six Wives Of Henry VIII. Poté následovalo ještě mnoho úspěšných desek. Je tedy jasné, že se mají Olomoučané skutečně na co těšit. Rick Wakeman vystoupí v Kongresovém sálu Clarion Congress Hotelu. Lístky jsou k dispozici ve třech cenových kategoriích – 690 Kč, 790 Kč a 890 Kč. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další tipy

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!