Tři mušketýři jsou zpět! Přivítalo je nacpané Divadlo Broadway

Tři mušketýři jsou zpět! Přivítalo je nacpané Divadlo Broadway80%

Je přesně půl šesté večer a před bránou do Divadla Broadway už stojí velký houf slavnostně oblečených lidí a netrpělivě vyčkává, až pořadatelé otevřou velké dveře. Je 23. ledna a od šesti začíná první představení muzikálu Tři mušketýři. Ten se vrací na prkna divadla pouze v několika exkluzivních představeních.

Konečně se dveře otvírají, pořadatelé kontrolují jeden lístek za druhým a návštěvníci netrpělivě prochází kolem šklebícího se fotografa do nižších pater, kde netrpělivě shánějí rozpis herců, kteří jim budou dnes večer zpívat. Někdo je z obsazení nadšený, někdo truchlí nad absencí svého oblíbence. Nakonec se však všichni netrpělivě odebírají do sálu, kde čekají na potemnění světel a začátek Tří mušketýrů, původního českého muzikálu Michala Davida, jehož premiérové uvedení se uskutečnilo již roku 2004. Muzikál se stal díky krásné hudbě, písním, výpravě a dojemnému příběhu jedním z divácky nejnavštěvovanějších a nejúspěšnějších hudebních představení v Praze. A nyní je zpátky!

Konečně se světla zhasínají, dveře zavírají a na pódiu se začíná odehrávat známý příběh Tří mušketýrů. V roli udatného D’Artagnana vystupuje poprvé mladý zpěvák Jan Kopečný. Je na něm vidět, že si svoji vysněnou roli užívá a do výkonu dává všechno. V roli Athose se objevuje Josef Vojtek. Jako mušketýr je absolutně bezchybný. Jeho typický chraplák k jeho postavě skvěle sedí a do role se umí dobře vžít. Vždyť je jedním z mála zpěváků, kteří byli s muzikálem od jeho prvního uvedení až dodnes. Čtveřici mušketýrů doplňuje Stanislav Hložek v roli Porthose a Juraj Bernáth v roli Aramise.

Úžasné výkony předvádějí ale i ostatní herci. Tomáš Trapl se role kardinála Richelieu ujímá opět se ctí a předvádí svůj úžasný hlas i herecký talent. Po svých sólových písních „Touha znát“ a „Já vím“ sklízí obrovské ovace. Podobně na tom je také Radka Fišarová alias královna Anna, která svým silným hlasem uchvacuje publikum. I další zpěvačky se za své výkony nemusí rozhodně stydět – ať už mluvím o Sylvě Schneiderové v roli Mylady de Winter či o Markétě Procházkové v roli D’Artagnanovy velké lásky Constance. Dále se pak návštěvníkům představují Zbyněk Fric v roli Rocheforta, Dušan Kollár v roli Buckinghama a Lešek Semelka jako král Ludvík XIII. O zlehčení děje a humornou linku příběhu se pak stará dobře známá dvojka GenzerSuchánek, která rozesmívá celé divadlo humornými debatami.

Po více než dvou hodinách muzikál končí. Návštěvníci se s herci loučí bouřlivým potleskem a odcházejí směrem ke svým domovům. Celé vystoupení se velmi povedlo. Hercům snad není co vytknout. Trochu mě mrzí přehnané videoprojekce, které se do doby, kdy se příběh odehrává, vůbec nehodí. Nemám nic proti tomu, když se na obrovských obrazovkách objeví prostředí, kde se děj odehrává. Ale hořící anglická vlajka a podobné nevkusné záležitosti by se v muzikálu objevovat nemusely. Pamatuji si ještě první nastudování, kde se projekce již objevovaly, ale v daleko menší míře. A atmosféra byla lepší, vkusnější. I tak na mě muzikál opět silně zapůsobil. Mám na něj už dlouho slabost. A za skvělé herecké i pěvecké výkony si rozhodně nízké hodnocení nezaslouží. Klidně bych se na něj šla podívat hned znova.

Nakonec si neodpustím ještě jednu výtku - tentokrát směrem k divákům. Když už nepřijdete z přestávky včas do sálu, počkejte prosím, než dozpívá herec píseň a pak až si jděte najít své místo uprostřed řady. Je velice sobecké vzhledem k ostatním divákům, když se během jedné z titulních písní musí zvedat, případně nic nevidí, protože se zvedají řady před nimi. 

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Broadway nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!