Pohádky pro malé Buddhy. Bajky po novu!

Pohádky pro malé Buddhy. Bajky po novu! 

Novodobé bajky, zasazené do současného světa a navíc obohacené uměním meditovat. Přemýšlet, cítit srdcem. Tato "duchovní četba pro děti a maminky" je jedním ze vzácných děl na našem trhu, ze kterého můžete čerpat jak pro výchovu svých dětí, tak pro svou vlastní relaxaci.

Autor Dharmachari Nagaraja si s příběhy opravdu pohrál a měl u toho na mysli jen a jen děti. Příběhy jsou kouzelně jednoduché, strohé a barvité zároveň. Dlouhé právě tak, že pobaví a dítě neztratí pozornost ve zbytečných detailech. Zároveň to neunaví rodiče, takže zbyde čas i na závěrečné otázky a přemítání nad hlubšími významy celého příběhu.

Ilustrace navnadí jednoduchostí

Jednoduché, evidentně na počítači tvořené ilustrace nejsou nic pro staromilce, to věru ne. Ale když se oprostíte od zkostnatělých zvyků, možná na nich najdete zvláštní krásu. A ještě jednu věc... (nesmí to člověku připomínat animované seriály pro děti!) Ilustrace jsou poutavé, barevné - to zaujme především ty nejmenší. Ale při procházení jednotlivých pohádek a obrázků jsem si zpětně uvědomila ještě  něco.

Jsou jednoduché a "prostorové"... Měla jsem pocit, že se na ně můžu dívat, jak dlouho chci, a stále mám chuť se podívat za strom, za domeček, za postavičku nebo jen tak za hranice obrázku, protože tuším, že tam bude další fascinující svět. Jsou to obrázky, které skrývají celou pohádku v jedné ilustraci a vy je tam s dětmi můžete hledat.

Anebo si vymýšlet příběhy zcela nové.

Pohádky jsou živé a tvárné

Často jsem při čtení přicházela na nová řešení. Na ta, která třeba nejsou správná, ale sklouzává k nim naše mysl.Bajky jsou pohádky s poučením, ale co se stane, když se zvířátko nebo dítě v pohádce nepoučí? Když nepotká nějakou tu osůbku nebo kouzelné zvíře, které ho navede zpět na správnou cestu? To jsou náměty pro přemýšlení a povídání svých vlastních pohádek.

A možná to jsou dobré modelové situace pro reálný život. Náš život není jako bajka, ale je dobré být připraven na všechny možnosti.

Závěrečné meditace

Závěr knihy tvoří několik meditací, které si s dětmi můžete zahrát. Uklidnění a cesta do hlubin vlastní fantazie. Nádherná činnost nejen před spaním, i když pro tento účel byly tyto pohádky i meditace stvořeny. Děti se tak naučí rozvíjet svou vlastní fantazii a tvořit své vlastní světy. 

A tak to má být. Tato kniha podporuje v dětech to, co díky spěchu a rychlosti života pomalu ztrácíme.

Anotace: 

Pro velký úspěch bestselleru Buddhovy pohádky na dobrou noc vám v této knize přinášíme dalších dvacet pohádek, které údajně také vycházejí z vyprávění samotného Buddhy. Nic nepřitáhne malé posluchače tak jako dobrý příběh. Staňte se tedy vypravěčem a nechte do vašeho společného času před spaním vstoupit něco z dávné buddhistické moudrosti. Ve chvíli, kdy budou vaše děti naslouchat pohádkám z této knihy, přenesou se do kouzelných míst plných zajímavých postav a dostane se jim cenného poznání o sobě a světě kolem, aniž by měli pocit, že na ně někdo tlačí nebo je poučuje.

Příběhy v této knize dodají dětem odvahu vytvořit si pozitivní přístup k obtížím, které je mohou v životě potkat, a pomůžou jim nalézt vnitřní klid a bezpečné útočiště uvnitř sebe samých. Každá pohádka je uvedena krásnou ilustrací, která pomůže dítěti proniknout do děje, a na závěr příběhu je vždy shrnuto jeho hlavní poselství.

Pohádky pro malé Buddhy jsou napsané tak, aby umožnily dětem se zklidnit, pozorně naslouchat vyprávění, a pokud je budete číst před spaním, tak i lépe usnout. Vydejte se tedy společně na cestu do kouzelného světa, kde se cestou nejen mnohému naučíte, ale také zažijete pozoruhodné věci.


| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!