Moc nemocných: kniha, ze které vám bude smutno

Moc nemocných: kniha, ze které vám bude smutno 70%

Bývalý novinář a současný politik Martin Komárek si na chvíli odskočil z politiky zpět ke své původní profesi. Pro čtenáře sepsal knihu Moc nemocných, kterou ale příliš svých politických předchůdců a současníků určitě moc nepotěší. Poutavá kniha s podtitulem Dvacet pět příběhů těch, co nám to zvorali přináší čtivou analýzu nejvýznamnějších kauz a aktérů polistopadového vývoje.

Tohle je můj závěrečný komentář k pětadvaceti letům, které jsem prožil jako pozorovatel politiky. Všechny postavy, které zde vystupují, jsou skutečné. Všechny průšvihy, o nichž se mluví, jsou ve skutečnosti patrně ještě horší,“ představuje svoji knihu Martin Komárek, bývalý komentátor MF Dnes. Moc nemocných má být tak pomyslnou tečkou za jeho novinářskou kariérou. Kniha vyšla na konci roku 2014 v nakladatelství Práh.

Bohuslav Sobotka, Petr Nečas, Miroslav Kalousek, Jiří Topolánek či Stanislav Gross – i na příběhy těchto pánů se můžete v knize těšit. Martin Komárek nezapomněl ani na významné české mafiány Radovana Krejčíře a Viktora Koženého. Kniha přináší informace o politickém pozadí, o nepochopitelných krocích některých státních činitelů i o velkých kauzách, které dokázaly kdekomu zničit kariéru. Jasně že jde v první řadě vždy o peníze. Kniha zajímavě propojuje životy jednotlivých politiků či mafiánů a leckdy je také velmi vtipně komentuje. Každopádně vás určitě toto dílo nenechá v klidu.

Pokud se ale zajímáte o politiku a dění v České republice pravidelně, kniha vám nic nového pravděpodobně nepřinese. Jednotlivé kauzy jsou tu komentovány jen v krátkých odstavcích. Ale zato vtipně, výstižně a srozumitelně. Některé kapitoly jsou opravdu velmi stručné a ne všechny se týkají pouze dané osoby. Například v příběhu o Radovanu Krejčířovi či Kateřině Neumannové se toho o jmenovaných osobách opravdu příliš nedočtete. Trochu větší prostor a detailnost by knize slušely.

I přesto se podařilo napsat Martinovi Komárkovi dobrou knihu, která skvěle propojuje jednotlivé důležité události, které se zapříčinily o to, že je naše republika v takovém stavu, ve kterém právě je. Člověku je při jejím čtení až smutno, když si uvědomí, kdo to tady všechno zpackal. Komárkovi političtí kolegové a předchůdci z knihy jistě příliš nadšení nebudou. 

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!