Prosnění: nová kolekce nočního prádla z dílny Josefiny Bakošové

Prosnění: nová kolekce nočního prádla z dílny Josefiny Bakošové  

Josefina Bakošová sice nedávno uvedla svou novou kolekci Fall/Winter 2014, ale její kreativita nemá hranic. S končícím rokem se rozhodla vytvořit limitovanou kolekci nočního prádla, košilek, které budou sloužit především eleganci, pohodlí a ~prosnění~.

"Přemýšlela jsem nad údělem ženy po ránu a před spaním. Buď nosíme neromantické tepláky, nebo naopak sexy spodní prádlo, které není zrovna moc pohodlné. Já bych ráda usínala a vstávala v něčem, v čem budu především sama sebou. Noční košilky, které jsem navrhla, jsou kombinací jemnosti a klidu, které přináší noc, a vzácných chvil ranního setkání u snídaně s lidmi, které máte rádi. Jak je u mě zvykem, jedná se opět o kombinace a vrstvy. Ke košilce neodmyslitelně patří župan. I ten by měl myslet na náladu každé ženy, na její postavu a situaci, ve které ho může využít. Vždyť přeci takové ranní setkání ve společné kuchyni u kávy nemusí být vždy jen tak trochu trapné, kvůli tomu, co máte na sobě. Muž či žena, která vás u kávy potká, může být okouzlena vaším modelem a to, co je pod ním, zůstane tajemstvím ... pokud tedy budete chtít."  

Návrhářka doplnila modely o autentické šperky, které jsou vyrobeny ze zlatého závěsu a nalezeného artefaktu na chorvatské pláži, kam Josefina jezdívá ráda na dovolené. Pracovala na nich s Michaelou Gorcovou. 

"Trávíme u moře společný čas s dětmi a přáteli v rodinném domě. Mám na to místo krásné vzpomínky a ráda si o něm sním. Těším se na něj. Proto jsem předměty, které jsem na pláži našla, začlenila do kolekce."

Jako poslední prvek, který dokresluje celý model, je básnička na zadní straně noční košilky. O ten se postarala Kristina Nedvědová (fashionbook.cz), která pod jménem Kitti vydala před několika lety s Josefinou její první básnický deník Bezhlavá sardinka. Ve spolupráci nadále obě autorky pokračují a básničky na košilce, jsou zároveň i ukázkou z připravované knihy 27 +/- .

Ojedinělý koncept, krásné linie a notná dávka originality i snové naivity, to je limitovaná kolekce ~prosnění~, jenž je prezentována Terezii Kovalovou, Kristinou Netíkovou a tváří značky Josefiny Bakošové, Petrou Nesvačilovou. Každá z nich je významná a silná žena, každá je jiná, každá ráda sní. O fotografie je postaral mladý talent Martin Faltejsek.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!