PRO OTRLÉ: 8 filmů, při kterých vám vánoční cukroví chutnat nebude!

PRO OTRLÉ: 8 filmů, při kterých vám vánoční cukroví chutnat nebude! 

Místností se rozléhají vánoční koledy. Náhle zakryje podlahu stín postavy s mačetou v ruce. Než přítomní vykřiknou „Ježíšek“, jsou o hlavu kratší. Ani na Vánoce byste neměli zapomenout na nechutné „céčkové“ horory. Proč? Doporučují to čtyři z pěti psychiatrů i Santa Claus!

1. Vesmírní kanibalové

V novozélandském zapadákově přistáli emzáci a chtějí vyhladit jeho obyvatele. Že jste podobných filmů viděli desítky? Omyl! Komediální horor s prvky sci-fi od Petera Jacksona překonává svou nechutností většinu konkurence i hranici dobrého vkusu. O vyhřezlé vnitřnosti, usekané údy, divné mimozemšťany, psychopatické komando i šťavnaté homo-burgery není ve filmu nouze. Je libo naloženého vesničana nebo lidský mozeček?

2. Hadi v letadle

Pokud nesnášíte plazy, snad ani nečtěte dál. Mamby černé i další hadovité potvůrky se plazí aeroplánem a útočí na bezbranné cestující. Situaci musí zachránit geroj v podání neohroženého Samuela L. Jacksona. O vyděšené pasažéry, animované hady, zakousnuté do nejrůznějších lidských partií, a psychoticky krvavý děj není v pomateném snímku nouze.

3. Texaský masakr motorovou pilou

Nudíte se a máte doma kutilské pomůcky, jako je kladivo a motorová pila? Co s tím? Pokud jste duševně narušený zabiják z Texasu, stačí pouze počkat na partu studentů, ze kterých si pomocí "motorovky" vyrobíte improvizované puzzle. Že Texaský masakr není vhodný pro děti, slabší nátury ani agresivní jedince, netřeba dodávat. Podobně na tom je i novější 3D remake.

4. Tokyo Gore Police

Tenhle japonský splatter musel natočit někdo, kdo byl permanentně na LSD. Anebo že by to způsobilo svérázné japonské vnímání světa? Něco tak šíleného se totiž jen tak nevidí! Hlavní postava v obleku školačky a s katanou v ruce je to nejmenší. Vhodně ji doplňují zmutovaná hlemýždí žena, kulomet střílející lidské ruce nebo intimní ženské partie se zuby, kterými disponuje jistá mutantka. V záplavě krve a zrůd zapomenete, o čem děj vlastně je. Bože už néé…

5. Re-cyklace

Když mladá spisovatelka neví, o čem psát, vybere si nejhorší ze všech možností. Začne se zabývat zemí mrtvých, kteří se ji rozhodnou vtáhnout do svého ponurého světa. Ten je plný přízraků, děsivých bytostí a potracených dětí (ano, tohle není vtip). Přestože jde o počin na pomezí temného fantasy a hororu, bezútěšná dimenze za zrcadlem je v Re-cyklaci vykreslena tak bezvýchodně, že vám při jejím sledování zaskočí rybí kost v krku. Z téhle noční můry se budete chtít probudit ještě před Silvestrem.

6. Princ bez království

Smrt na každém kroku během španělské občanské války. Beznaděj, čišící z každého filmového políčka. Ano, to je Princ bez království. V chodbách sirotčince děsí malého Carlose jakýsi přízrak. Co je na tom tak šíleného? Atmosféra, která by se dala krájet, strach i všudypřítomná paranoia. Prostě majstrštyk od Mexičana Guillerma del Tora.

7. Noční můra v Elm Street

Do snů některých lidí v Elm Street vstupuje mrtvý maniak Freddy Krueger se svými ocelovými pařáty a schopnost měnit vzhled. Pokud vám to přijde jako nuda, tak vězte, že tenhle temně úchylný a krvavý biják skrýtá mnoho lekaček a hned několik důvodů, proč ho většina lidí nevydrží sledovat v noci na hřbitově. Tak pěknou a klidnou noc…

8. Evil dead

Další psychopatická a kultovní slátanina na pomezí splatteru a černé komedie – tentokrát od slavného Sama Raimiho. Skupinka mladých lidí se v zastrčené chatce setkává se samotným zlem. Následuje masakr, kterému se v dějinách kinematografie vyrovná máloco. Jen tak namátkou – jeden z posedlých si vymění ruku za pilu a další teenageři vypadají, že jím ulítly nejenom včely, ale i jejich mozek.

Post masakrum                                       

Pokud vás po přečtení nepřepadl panický strach z opuštěných míst, všudypřítomných přízraků a vždy dobře naladěných masových vrahů, je nám to moc líto. Do našeho přehledu se bohužel všechny crazy horory nevešly. Tak snad jindy. Nashle v kině nebo třeba v márnici. Jdu si vyčistit mačetu...

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!