Už jsou tady zas. Vánoční hity, ze kterých během svátků zešílíte

Už jsou tady zas. Vánoční hity, ze kterých během svátků zešílíte  

Tichá noc, Nesem Vám noviny či Purpura. Ale kdepak! Symbolem vánočních svátků se dávno staly anglické songy slavných celebrit, které od rána do večera dobývají éter českých rádií. Přinášíme vám výběr těch nejhranějších vánočních hitů, kterých budete mít po pár dnech plnou hlavu. Pokud některý z nich náhodou neznáte, vězte, že po svátcích budete umět celý text i pozpátku.

Billy Mack – Christmas Is All Around

Píseň Christmas Is All Around je coververze starého hitu Love Is All Around, který má na svědomí autor Reg Presley. Nejprofláklejší verze pochází však od britského herce Billa Nighyho. Ten ve filmu Láska nebeská předvedl coby zpěvák Billy Mack jedinečné podání tohoto songu. Samotná písnička se stala ještě populárnější než celý film. Je celosvětovým hitem, jenž se objevil také ve vánoční reklamě na Vodafone. Populární melodie a neobyčejný hlas Billa Nighyho začíná opět dobývat étery předvánočních rádií. Věřte, tomuto songu nelze uniknout. 

Mariah Carey – All I Want for Christmas Is You

Romantickou píseň All I Want for Christmas Is You nazpívala americká zpěvačka Mariah Carey již roku 1994. Od té doby si píseň prošla ještě několika vylepšeními a předělávkami. Nutno podotknout, že výsledek je velmi oblíbený. Nejenže se stal jedním z nejslavnějších vánočních songů, ale obsadil i první místa v předních světových hitparádách. Chytlavou píseň si také vypůjčilo mnoho jiných zpěváků – slyšet jí můžeme v podání Miley Cyrus, Justina Biebera, Olivie Olson či Demi Lovato. Na YouTube zhlédlo originální videoklip přes 672 milionů uživatelů. 

Wham! – Last Christmas

Last Christmas, I gave you my heart, but the very next day, you gave it away.“ Kdo by neznal nešťastnou písničku od skupiny Wham!, která ji vynesla do hudebních výšin. Wham! bylo mužské duo aktivní v letech 1981 až 1986, jehož členové byli George Michael a Andrew Ridgeley. Prvně jmenovaný je aktivní dodnes. Popové duo se proslavilo také songem Wake Me Up Before You Go-Go. Absolutně největší úspěch ale zaznamenali zpěváci se songem Last Christmas. Populární písnička je již tři desetiletí nepostradatelnou součástí vánočního shonu. 

Train – Shake Up Christmas

A teď něco trochu rockovějšího. Svůj vánoční hit má totiž i americká poprocková partička Train. Song Shake Up Christmas vydala teprve roku 2010 a hned si našel své fanoušky. Nutno podotknout, že k tomu hodně přispěl fakt, že se stala ústřední melodií populárních vánočních reklam na CocaColu. Kapela ale rozhodně není marketingový panák živý jen z reklamy. Na svém kontě mají totiž i jiné hity. Mimo jiné i song Drive By.

Jingle Bell Rock

A nakonec klasika všech klasik! Vánoční hit Jingle Bell Rock již nazpívala půlka showbyznysu. Nikdo již pořádně neví, kdo byl první a kdo poslední. Jisté ale je, že během svátků uslyšíte z každého koutu jinou verzi této písničky. Její historie však sahá až do poválečných let. 

Poprvé byla realizována roku 1957 Bobbym Helmsem – americkým country zpěvákem, který zemřel roku 1997. Jeho píseň se stala neodmyslitelným hitem vánočních svátků jak v Americe, tak po celém světě. Coverovali ji například Billy Idol, Cascada, Chris Brown, Hilary Duff, Jonas Brothers, Kylie Minogue či Jessica Simpson

Foto: Universal Pictures

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!