11 tipů kam na Silvestra v Praze

11 tipů kam na Silvestra v Praze 

Rok 2016 se chýlí ke konci a je potřeba se s ním náležitě rozloučit. Ať už uvažujete o bujaré oslavě v klubu, gala večeru ve velkém stylu, nebo spíš o klidném poslechu klasické hudby či relaxační plavbě, můžete se při výběru nechat inspirovat i našimi tipy.

  1. Když do centra, tak na Staromák. Pokud nevíte kam, každoroční Silvestrovská show na Staroměstském náměstí to jistí. Je to sice masová záležitost, zato ale nabízí bohatý program na celý den. Jeho první část je věnována dětem, začíná již v 15:00. Večer od 18:00 pak ovládnou české i světové evergreeny, mimo jiné třeba s Mariánem Greksou. Tradiční trhy budou také k dispozici, o jídlo a pití tedy nebude nouze.

  2. Na vlnách Vltavy: Chcete strávit Silvestra originálně? Pokud nepatříte k zatvrzelým suchozemcům, směle se vydejte na palubu parníku. Lodě vyplouvají z přístaviště na Františku ve 12, 19, 19:30, 20 a 22:30 hodin. Ceny se pohybují v rozmezí od 1000 do 4000 Kč v závslosti na délce výletu a rozsahu gastronomických požitků. Vychutnat si můžete bohatý raut, šampaňské, živou hudbu, novoroční přípitek i pražský ohňostroj, a to vše ve vyhřívané kajutě s výhledem na krásy Prahy.

  3. Divadlo nezahálí ani na poslední den v roce a nabídne i silvestrovské kulturní zážitky. Návštěvníkům tak během dne otevře dveře Nová scéna Národní divadlo, DIvadlo Kalich, Studio Dva, Divadlo Hybernia a další.

  4. Jste tak trochu nad věcí a trocha humbuku vás nevyděsí, ba naopak? Tak se vám určitě zalíbí SIlvestrovská party ve výšce 93 metrů nad zemí! Žižkovská věž se rozvlní v rytmu evergreenů, nabídné dobroty co hladové a žíznivé hrdlo ráčí, a co víc, Praha, pokrytá audiovizuálním půlnočním šílenstvím, bude jako na dlani.

  5. Filmové lahůdky na poslední den v roce - vybuchující město vám dělá jen vrásky na tváři a zvyšuje krevní tlak? Přijďte se ukrýt do bezpečí kinosálu! Například kino Aero pro diváky chystá již v poledne sci-fi podívánou Příchozí, poté komedii Anděl Páně 2 nebo na večerní drama Paterson. K tomu si dát něco dobrého v kavárně a je vyřešeno. Nos můžete vystrčit ven až když všechen ten třask utichne.

  6. Na klasiku do Obecního domu: opravdoví hudební velikáni Smetana, Dvořák a Strauss v podání Prague Philharmonic Orchestra rozezní Smetanovu síň již od čtyř hodin odpoledne. Nenechte si ujít každoroční klasický koncert, lístky na něj rychle mizí. Od 1480 Kč.

  7. Do Lucerny na oldies: Na klasiku moc nejste? A co takhle 80s & 90s video party v Lucerna music baru? Speciální silvestrovský nářez hitovek začíná ve 21 hodin, vstupenku seženete v předprodeji za 450 Kč.

  8. Na varhanní koncert: Je libo rozezvučit varhany? V 17 hodin spustí v kostele Nejsvětějšího Salvátora na Praze 1 skladby Mozarta, Bacha i Vivaldiho. Vstpenky na tento silvestrovský koncert jsou v prodeji od 550 Kč.

  9. Novoroční párty v Roxy: Připadáte si spíš jako král parketu a Silvestr si neumíte představit bez pořádného mejdanu? ROXY ve spojení s experimentálním NoDem letos znovu nabídne úspěšný koncept novoroční párty na třech stagích, kde ani letos nebude chybět 3D videomapping a světelná show. Vstupné za 875 Kč.

  10. Rock s rockem se sešel a v Rock Café se smísí irské lidovky s punkem i balkánský folkem. Od 20:00 se předvedou kapely Circus Problem, Pohřební kapela a Pirates of the Pubs následované retro party. Vstupenky jsou k dispozici za 220 Kč.

  11. Pro výletníky tu máme také tip: projděte si cestu českých králů! Navštivte zajímavá a romantická místa v centru Prahy a třeba se i něco nového dozvíte. Ti z vás, kteří výletují raději po svém, si ovšem výlet mohou vytvořit sami (a nejen v rámci Prahy).

Další silvestrovské kulturní akce najdete zde.

Ale hlavně: neseďte doma...

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!