Na co zajít do předvánoční Reduty?

Na co zajít do předvánoční Reduty?70%

Kam vzít vzácnou zahraniční návštěvu, aby poznala jedinečnou jazzovou atmosféru a nechala se okouzlit hudbou českých i mezinárodních profesionálů? Jak si v Praze najít místo, kde se budete cítit jako VIP osoba, i když zahraniční společnost nečekáte ani se sami nikam nechystáte?

Například do Reduta jazz klubu, tradičního hudebního prostředí v samotném centru Prahy. Redutu ne třeba představovat, ale pro malé zopakování mohu uvést pár krátkých informací. Reduta nás baví už od roku 1958, zapsala se do srdcí díky aktivnímu kulturnímu rozkvětu v období politických zvratů, je to nejstarší jazzový klub v Praze. Speciální kouzlo tu zanechali účinkující jako např. Vlasta Průchová, Jan Arnet, Karel Velebný, Glen Múller orchestra a mnoho dalších.

Uslyšíte zde žánry od moderního jazzu, funky, fusion, blues až po mainstreem. V Redutě se dá zažít komorní, inspirativní atmosféra ve velkém měřítku. Rozhodně se zastavte na baru, kde vás čeká nejen pár drinků, ale dávka přijatelného humoru v podání místního barmana. Do Reduty můžete vyrazit i za divadlem.

Informuji.cz doporučuje:

Divadlo

Studio DAMŮZA  – MUTE – 30. listopad, neděle,  19:00

Představení s přesahem, divadelní zážitek, který smazává rozdíly mezi slyšícími a neslyšícími. MUTE vypráví o bariérách, předsudcích, ale také o lásce a porozumění. Koncept a režie: Karel Kratochvíl, herci: Sergej Josef Bovkun, Markéta Spilková, Anna Schmidtmajerová a Petr Besta.

Cabaret Calembour – Vánoční galavečer – 7. prosinec, neděle, 19:00

Čeká vás speciální kabaretní show, kde nechybí ani autorské písně ani improvizační výstupy. Soubor je mimochodem vítězem Českého tučňáka 2012 v kategorii Mladé divadlo. Díky vtipu a šarmu tvůrců vám vykouzlí úsměv na rtech.

Koncert:

Slavné swingové melodie – 29. listopad, 22:00

Swingovou nadílku uslyšíte v podání Petry Vlkové a Jakuba Zomera nebo Barbory Řeháčové a Petra Kroutila společně s Jazz Music Friends (piana, baskytara, bicí). Nebudou chybět songy jako „May way“, “I‘ve got you under my skin”, "Quando Quando" a z české klasiky např „Říkej mi to prosím potichoučku“, „Je nebezpečné dotýkat se hvězd“, „Tak abyste to věděla“ apod.

Sharon Lewis (USA), Jan Kořínek a groove - 30. listopad, neděle, 21:30

Její nezapomenutelná živá vystoupení ukazují velkou lásku k soulu a blues. V loňském roce podepsala smlouvu s legendárním vydavatelstvím Delmark Records a nahrála CD The Real Deal, které se záhy stalo jedním z nejprodávanějších alb tohoto labelu. V letošním roce byla nominována na zpěvačku roku prestižní ceny Livnig Blues Awards.

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Reduta Jazz Club

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!