Vojtěch Dyk a B-Side Band vydávají Desku a chystají jarní tour

Vojtěch Dyk a B-Side Band vydávají Desku a chystají jarní tour  

Doby, kdy Vojtěch Dyk sklízel úspěchy s kapelou Nightwork, jsou již dávno pryč. Na začátku prosince se na pultech hudebních obchodů objeví první studiové album Vojtěcha Dyka a B-Side Bandu, v jehož čele stojí Josef Buchta. Nové album ponese jednoduchý název Deska.

Spolupráce mladého českého zpěváka Vojtěcha Dyka s brněnským swingovým orchestrem není ale žádnou novinkou. První společný koncert se uskutečnil již v červnu roku 2010. Od té doby společně objeli dvě velmi úspěšná celorepubliková turné, vydali dva záznamy živých koncertů na CD a DVD. A nyní, po čtyřech letech, poctí fanoušky prvním studiovým albem s názvem Deska. Na jaře se pak mohou fanoušci těšit na turné Deska Tour 2015.

Nové album přinese zcela nový repertoár, který pro Vojtěcha Dyka a B-Side Band vytvořili přední čeští autoři. Jako příklad je možné jmenovat Ondřeje Brouska, Borise Urbánka nebo Tomáše Vunderle Koudelku, který zároveň účinkuje v B-Side Bandu jako baskytarista. „Studiové album Deska je především nenásilný a logický vývoj naší čtyřleté spolupráce. Lépe řečeno ani ne tak spolupráce, ale společné práce, a album Deska je výsledek, který je dílčí zakončení etapy jedné a krásná výzva k etapám dalším,“ vysvětluje bandleader Josef Buchta.

Samozřejmě, že první deska potřebuje také pořádnou propagaci. Proto Vojtěch s Bandem vyjedou již na jaře na rozsáhlou koncertní šňůru, na kterou nejnovější songy představí živě svým fanouškům. I v několika dalších ohledech bude toto turné výjimečné. „Tak za prvé pojedeme asi 25 koncertů. Tolik koncertů jsme za sebou snad ještě neměli,“ láká návštěvníky Vojtěch Dyk. „Za druhé pojedeme hlavně po větších klubech. Takže by se tour dalo nazvat jako klubové. A za třetí spolu hrajeme už nějaký ten čtvrtek, takže si myslím, že budeme zkušenější a vyhranější. Možná někdy i vyhraněnější. Jediné, co určitě zůstane, je radost, láska a pokora.“

Novou desku můžete mít doma již velmi brzy. Její křest se uskuteční již 2. prosince v pražském klubu La Fabrika.

Termíny Deska tour 2015:

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!