Absolvent jako třetí premiéra v Klicperáku

Absolvent jako třetí premiéra v Klicperáku 

Třetí premiérou sezony 2014/2015 v Klicperově divadle v Hradci Králové bude divadelní adaptace slavného filmu na motivy stejnojmenné novely Charlese Webba Absolvent. Režie inscenace, která bude uvedena ve Studiu Beseda, se ujala režisérka Tereza Karpianus.

Román mladého spisovatele Charlese Webba Absolvent vyšel v roce 1963 a ihned po svém vydání v USA se stal bestsellerem. Hrdina s autobiografickými rysy, mladík Benjamin, který se po absolutoriu vysoké školy vrací do rodného domu, aby zde čelil ambicím svých rodičů, prázdnotě snobských večírků i svodům starší rodinné známé, paní Robinsonové, a posléze propadl kouzlu její dcery Elaine, se stal jakýmsi obrazem celé jedné generace šedesátých let.

Filmové zpracování úspěšné knihy na sebe proto nenechalo dlouho čekat. Režisér Mike Nichols ji převedl na plátno v roce 1967 a ve své první filmové roli zde naplno zazářil Dustin Hoffman. Na obrovském úspěchu tohoto snímku se jistě podepsala také kouzelná hudba Simona a Garfunkela, kteří pro film složili písně, které jsou dodnes populárními hity.

O několik desetiletí později tuto látku upravil pro divadlo scénárista Terry Johnson. A jeho verzi představí v překladu Pavla Dominika v Klicperově divadle. Užijte si slavný příběh lásky, žárlivosti, vzpoury i hledání vlastního místa ve světě! Užijte si Absolventa jako romantickou komedii o nás, kteří přesně víme, co nechceme, ale zatím stále nevíme, co chceme! Premiéra se uskuteční 29. listopadu 2014 ve Studiu Beseda!

„Paní Robinsonová, vy se mě pokoušíte svést! Je to tak? Je to tak?!“

Titulní roli Benjamina Braddocka ztvární Matěj Anděl, jako svůdnou paní Robinsonovou uvidíte Martinu Novákovou a v roli její dcery Elaine Natálii Holíkovou. Milostný trojúhelník doplňuje Jan Vápeník jako pan Robinson, Zora Valchařová-Poulová a František Staněk jako manželé Braddockovi a Miroslav Zavičár v rolích recepčního, striptéra, psychiatra a kněze. Autorem scény a kostýmů je Jan Štěpánek, hudbu složil David Smečka a dramaturgie se ujala Jana Slouková.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Klicperovo divadlo

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!