„Takhle jsem si to osvícení teda nepředstavoval!“ lká Jaroslav Dušek (Divadlo Vizita)

„Takhle jsem si to osvícení teda nepředstavoval!“ lká Jaroslav Dušek (Divadlo Vizita)90%

Divadlo Vizita v právě uplynulém týdnu odehrálo další populární improvizovaná představení. Čtvrteční program nesl název „Lysý hlavovému nevěří“ a přestože na začátku Jaroslav Dušek společnou řeč s kytaristou Pjérem la Še´zem moc nenacházel a jejich písničkový dialog působil lehce šroubovaně, v druhé polovině se jim společně s Viktorem Zborníkem za bicími povedlo podivuhodný příběh uzavřít - nebo spíše „stulit“ v nekonečném horizontu do sebe.

Čistota půl zdraví, ale jenom půl! To trojice improvizátorů dobře ví a na jevišti s radostí sobě vlastní využije pohrobek koštěte i oblíbený relaxační hranol („piedestal čistoty“). Na Divadle Vizita nikdy není dvou stejných začátků a konců už vůbec ne. V první polovině se herci odpichují zpravidla od žertovných písní a Duškova pohupování a poskakování v obřích kalhotách s laclem, druhá půlka přináší nečekané závěry (probuzení) z na začátku rozprostřených snů.

Jaroslav Dušek má totiž neuvěřitelnou schopnost rozvíjet paralelně několik různých rovin příběhu, také jeden příběh noří do druhého a ten zase do dalšího, jako když děti skládají kostky do sebe podle velikosti. A tu najednou, v nejnapínavější chvilce, kterou zkrášlují slovní hříčky a dvojsmysly, řekne například jen: „Ale holky, počkejte, vždyť…“ a divák je zase zpátky v lese tančících stromů a vzrušujících halucinací jako na úvodu a pokračuje v hlavním rámcovém příběhu dál.

Tajemství nekonečna zůstalo protentokrát zahaleno mlhou a neprozkoumané hlubiny lidské duše se jen zdálky ohlašovaly světýlkem radosti. Celé obecenstvo si oddychlo, že to s těma chlupatýma nohama z nebe dopadlo tak dobře, a že nebyly mrtvé zcela jen přesezené z lotosového květu, ve kterém usnul nametený buddhista. „Takhle jsem si to osvícení teda nepředstavoval!“

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Archa nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Divadlo Archa

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!