Kiss Me Once Tour Kylie Minogue, výpravná laserová diskotéka ve stylu osmdesátek

Kiss Me Once Tour Kylie Minogue, výpravná laserová diskotéka ve stylu osmdesátek80%

Australská zpěvačka, popová diskotéková královna, Kylie Minogue, se po třech letech vrátila zpět do Prahy a v rámci evropského turné ke svému letošnímu albu Kiss Me Once vystoupila 21. října 2014 v pražské O2 aréně. Kromě novinek představila v barevně hravé, chvílemi i provokativní show, největší hity své kariéry, z 80. a 90. let a také ze svého nového alba.

Díky výrazné, barevné, místy trochu kýčovité scéně, jež doprovázela známé hity jako Loco-Motion, Should Be So Lucky, Can’t Get You Out Of My Head, All the Lovers i coververze převzatých skladeb Kids od Robbieho Williamsa či Need You Tonight od INXS, se vysočanská O2 aréna proměnila ve veliký diskotékový sál posledních dekád minulého století. Nechyběly i nové skladby, jako singl Into The Blue, z nového alba zazněly i skladby Kiss Me Once, Les Sex, Million Miles i Sexercize.

Minogue předvedla hravou show, doslova s kabaretně teatrální holčičí lehkostí a nadsázkou, přestože zpěvačce už není dvacet.  I přes svých 46 let ji rozhodně nelze upřít šarm a smysl pro mladistvou spontánnost s prvky provokace. Škoda jen, že místy vyznívá už poněkud rozpačitě  až lacině, a to i přes detailně propracovanou, dokonale sladěnou choreografií a nápaditými barevnými kostýmy od  Jeana Paula Gaultiera a Dolce & Gabbany, s osmi tanečníky a dvěma vokalistkami.

Za zmínku stojí také balada Beautiful, přestože princeznovská elegance v  předvedení Kylie vyzněla jakoby vytržena z celkového konceptu tohoto spíše kabaretně laděného večera.

Vyzvednout nutno ale fakt, že zpěvačka dokáže oživit i své letité diskotékové hitovky a vdechnout jim chvílemi beatový nádech, čehož příkladem může být píseň Slow.

Sympatickým byl také její vstup a cappella, kdy na přání fanoušků odzpívala část písní dle jejich přání, čímž potvrdila, že intenzivní doprovod početných vokálů nebyl účelový. Přestože byla letošní popová show o něco chudší oproti té předchozí, za svůj pěvecký i herecký projev se usměvavá Minogue stydět rozhodně nemusí a celkově tato hudebně-teatrální podívaná většinu pražského publika určitě nezklamala.

Foto: Karel Šanda

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!