Muzikál Jesus Christ Superstar 20 let na českých prknech

Muzikál Jesus Christ Superstar 20 let na českých prknech80%

Světoznámá rocková opera skladatele Andrew Lloyd Webera a textaře Tima Ricea se u nás hraje přesně 20 let, původně v Divadle Spirála, od roku 2010 do současnosti v Hudebním divadle Karlín.

Právě tam se minulý týden ve zcela vyprodaném sále výročí oslavovalo, ale ani další diváci nepřijdou zkrátka – následující čtveřice slavného představení o působení a ukřižování Ježíše Krista se koná za měsíc, denně od 27. do 30. listopadu. Navíc se bude s jistotou hrát po celý příští rok, díky prodloužení licence.

Autor libreta Tim Rice se měl sice jubilejního představení také zúčastnit a „převzít“ u té příležitosti hvězdu z chodníku slávy ve foyeru HDK, ale v návštěvě Čech mu zabránila operace kolena. Diváky tak pozdravil alespoň prostřednictvím videa a srdečně jim poděkoval za vytrvalou oblibu svého díla, mimo Jesuse také muzikálu Aida.

V titulní roli Ježíše zazářil nenahraditelný Kamil Střihavka, Maří Magdalenu si střihla Bára Basiková, roli Jidáše zpíval trochu ukřičený drsňák Václav Noid Bárta, Piláta Pontského Pavel Polák. Největší show však na jevišti udělal Jiří Korn coby požitkářský a krutý král Herodes – hravě strčil do kapsy představitele z původního obsazení, Viléma Čoka, když si v závěru svého jazzového sóla udělal z břicha buben. Paradoxně se mu pak dostalo ještě většího aplausu než samotnému Ježíši.

Po skončení představení pak odzpívali část svého partu interpreti z původního obsazení ještě  z Divadla Spirála, například Renáta Podlipská jako Maří Magdalena, Aleš Brichta coby Pilát, Tomáš Trapl jako Jidáš nebo Martin Skala jako trochu „netradiční“ Ježíš. Náležitý potlesk si v Karlíně vysloužili i původní producenti a inscenátoři a samozřejmě autor do češtiny skvěle přebásněného libreta Michael Prostějovský.

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Hudební divadlo Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!