Noc divadel představuje novinky druhého ročníku

Noc divadel představuje novinky druhého ročníku 

Divadla zapojená do Noci divadel se tento rok inspirovala loňským úspěchem a návštěvníci všech věkových kategorií se tak budou moci opět těšit nejen na představení, ale také na soutěže, workshopy, přednášky či výstavy. Druhý ročník Noci divadel v České republice nabídne několik novinek. Od začátku listopadu poběží na různých rozhlasových stanicích speciální spoty, na kterých se podílely významné osobnosti české divadelní scény. Milovníky cyklistiky potěší divadelní cyklojízdy.

V sobotu 15. litopadu 2014 se ve více než deseti zemích Evropy otevřou divadla veřejnosti, která bude mít možnost zažít a vyzkoušet si, co běžné divadelní programy nenabízejí:  mj. hudební a vzdělávací akce, workshopy a prohlídky zákulisí.

Institut umění - Divadelní ústav (koordinátor akce pro ČR) připravil pro letošní druhý ročník na webové stránce www.nocdivadel.cz přehledný program, kde si zájemci podle filtrů budou moci vybrat vhodnou akci přímo pro ně samotné. Vstupenky na akce s omezenou kapacitou a nutnou předchozí rezervací bude možné objednávat u jednotlivých divadel od 1. listopadu.

Nově budou potenciálním návštěvníkům připomínat Noc divadel některá rádia, kde bude vysílán rozhlasový spot. Na něm se svým hlasem podíleli Václav Postránecký, Hana Igonda Ševčíková, Milan Stehlík, Tomáš Sýkora, Roman Korda, František Defler a Bolek Polívka.

Velkou novinkou druhého ročníku je spolupráce Divadelního ústavu s iniciativou Auto*Mat, která si klade za cíl podporovat veřejnou, pěší a cyklystickou dopravu a zasadit se tak o zlepšení kvality života a pohybu ve městě. Noc divadel proto v Praze nabídne pět tras cyklojízd, jejichž součástí bude návštěva významných divadel. Trasy cyklojízd naleznete ZDE (http://www.nocdivadel.cz/aktuality/).

Vzhledem k nedávnému úmrtí významného českého herce a dramatika Pavla Landovského se oraganizátoři rozhodli pro změnu v programu: namísto výstavy věnované režiséru Petru Léblovi mohou návštěvníci Institutu umění - Divadelního ústavu během Noci divadel zhlédnout výstavu k uctění památky Pavla Landovského

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!