Podzimní sezóna v divadle Mimochodem jede na plné obrátky

Podzimní sezóna v divadle Mimochodem jede na plné obrátky 

Teplým letním dnům už sice pomalu odzvonilo, ale ledečtí herci a herečky se vyzbrojili topením a svetry a v útrobách místního hradu pilně zkoušejí na listopadovou premiéru i opakují na blížící se reprízu.

Divadlo Mimochodem z Ledče nad Sázavou, které příští rok oslaví již desáté výročí svého vzniku, má podzimní program pořádně nabitý. Již v pátek 24. října 2014 můžete zhlédnout reprízu úspěšné české komedie Když se zhasne. Dva manželské páry (hrají Tereza Dvořáková s Filipem Ženíškem a Markéta Sýsová s Vojtěchem Roulem) se mají setkat na tradičním přátelském vánočním večírku. Ten je ale protknut intrikami, které mají vést k rozvodu jednoho z párů. Jak se vše nakonec zvrhne, se přijďte podívat – výjimečně – do sálu gymnázia v Ledči nad Sázavou od 20:00.

Sobota 15. listopadu bude ve znamení festivalu Noc divadel, do kterého se letos zapojí více než sto souborů a divadel z celé republiky. Akce probíhá i v dalších zemích Evropy a jejím cílem je přiblížit herecké řemeslo širokým masám obyvatel, hlavně těm, kteří divadlu jinak příliš neholdují. Akce bude ale velmi zajímavá i pro divadelní nadšence. Na ledečském hradě vás od 14:00 čeká otevřený divadelní sál, který si herci Mimochodem sami zrekonstruovali. Otevřeno bude i zákulisí se šatnou a kostymérnou, která čítá na 300 kusů rozličných kostýmů. Můžete zde načerpat inspiraci na jarní maškary a nějaký ten převlek si od divadelníků zapůjčit.

Zákulisím vás samozřejmě provedou samotní herci a herečky, jistě přidají i zábavné historky a povypráví o tom, co tento „koníček“ obnáší. Připraveno je i promítání toho nejlepšího z posledních nastudovaných her (m. j. Monsieur Amédée, Blbec k večeři, Balada pro banditu). V 19:00 začne představení hry Celebrita. Nastudování se ujal v roli vysloužilého profesora filosofie Filip Ženíšek, kterému bude sekundovat Tereza Dvořáková alias posluhovačka Ema, oba pod režijním dohledem Josefa Nádvorníka. Lehce filosofická komedie vykresluje život vysloužilého univerzitního profesora, který zanevřel na soudobou konzumní společnost, ale je požádán jí přednést novoroční – pochopitelně povzbuzující – projev. Pro skeptického a negativistického filosofa úkol hodný Hérakla.

Po skončení představení začnou od 20:30 prohlídky ledečského hradu. Nikdo vás však nebude nudit výkladem o historii šlechtických rodů a stavebních slohů; soubor vám poskytne náhled do tajuplného světa lidových pověstí z Ledče a okolí. V krátkých příbězích se dovíte o ledečských vodnících, chřenovickém pokladu a dalších záhadách. Tato část programu Noci divadel bude jistě velmi atraktivní i pro děti, proto jim neváhejte dopřát dobrodružství při objevování temného hradu a vezměte je s sebou!

Ještě než se hrad na zimu definitivně uzavře, vystoupí zde spřízněné Divadlo Tří z Pardubic. Již zde vystupovalo dvakrát a pokaždé sklidilo od publika úžasný aplaus (Prasklá hřídel u sifonu a Psyhco). V pátek 28. listopadu zavítá do Ledče se zbrusu novou detektivkou Podraz!. Detektiv Slater dostane od jedné studentky evropského náboženství nevídaný úkol: najít Boha. Ale copak je to vůbec možné? Navíc v prohnilém Chicagu šedesátých let? Uvidíte. Jako bonus herci přidají některý ze svých osvědčených skečů. Hraje se opět v divadelním dále na ledečském hradě, a to od 20:00.

Připomeňme, že vstupenky na všechna představení si můžete rezervovat na telefonním čísle 775 646 629 nebo na e-mailu rezervace@mimochodem.com. Vstupné činí 90,- Kč, na Celebritu je akční vstupné 60,- Kč.

Nejčerstvější informace o souboru získáte na facebookové skupině DS Mimochodem – divadlo Ledeč nad Sázavou. Přidat se může každý! Případně na oficiálním webu souboru www.mimochodem.com.

Pokud to máte do Ledče daleko, zavítejte na některé z našich výjezdních představení. Ve dnech 25. a 26. října a 8. listopadu odehrají v okolí Šumperku komedie Blbec k večeři a Když se zhasne. Více informací vám poskytne regionální propagace.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Divadlo Mimochodem

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!