Soutěž kapel GBOB je v plném proudu

Soutěž kapel GBOB je v plném proudu 

Ještě loni znalo kapelu Doctor Victor jen pár zasvěcených, ovšem od tohoto roku se jim život převrátil na ruby. Získali stříbrné místo ve světovém klání kapel v Thajsku, předskakovali Lucii na comebackovém turné, představili se na předávacím ceremoniálu žánrových Andělů, všimli si jich novináři a hlavně se jim diář zaplnil koncerty. A to vše díky tomu, že vyhráli první český ročník soutěže The Global Battle of the Bands

Největší mezinárodní souboj hudebních skupin, probíhající ve více než 35 zemích světa, loni rozšířil působiště právě o Českou republiku a nyní běží její druhý ročník. Jeho výhodou je, že podporuje autorskou tvorbu kapel a bez omezení žánru je přístupný všem skupinám, které dělají originální muziku bez ohledu na věk.

Na vítěznou kapelu, která projde sítem podzimních lokálních kol, čekají letenky na mezinárodní finále, honorované turné po letních festivalech na střeše Red Bull Tourbusu, zásoba energie Red Bull na rok a mnohé další.

Pokud se pak českým muzikantům podaří vyhrát i v konkurenci světových skupin, získají hlavní cenu v hodnotě 100.000 USD, a to částečně ve finančních prostředcích a částečně v balíčku zahrnujícím například nahrávací časy ve světových studiích, management mezinárodního turné, kontrakt s produkcí a kontrakt s vydavatelstvím.

„Soutěž je už od roku 2004 otevřená všem kapelám bez ohledu na věk jejich členů či žánr, který skupina hraje. V prvním českém ročníku se do ní nakonec registroval rekordní počet 380 souborů. S nadšením očekáváme další české kapely,“ říká Miloš Burýšek, jednatel soutěže GBOB CZ. Skupiny se podle něj mohou registrovat na webu www.gbob.cz, kde se dozvědí více informací.

Čeští pořadatelé GBOB podle něj letos navíc upravili pravidla soutěže, kdy například z každého regionálního kola postupují dvě kapely přímo do finále. Jedna na základě rozhodnutí odborné poroty a jedna na základě hlasování publika. „Kromě toho chystáme lokální kola v nových regionech, hledáme další tváře poroty a domlouváme nové a lepší ceny pro regionální i národní vítěze GBOB CZ 2014,“ dodává Anna Nováková z GBOB CZ.

Regionální soutěžní kola

  • Moravskoslezský region - 04.10.2014 Ostrava
  • Karlovarský region - 24.10.2014 Sokolov
  • Pardubický region - 08.11.2014 Pardubice
  • Praha - 24.11.2014
  • Plzeňský region - 03.12.2014 Plzeň

Finále soutěže - 21.12.2014 Praha

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!