Karlštejnské vinobraní vstoupilo do věku plnoletosti

Karlštejnské vinobraní vstoupilo do věku plnoletosti 

O víkendu 27. a 28. září 2014 se na starobylém hradě Karlštejn již tradičně slavilo v duchu podzimních slavností mladého vinného moku a bohatých kulinářských zážitků.

Doslova potoky burčáku a vína tekly, pilo se, hodovalo a veselilo jako za dob středověku, na hradě i v podhradí, od kuropění do klekání. Osmnáctý ročník této oblíbené tradice přenesl návštěvníky do dob dávno minulých - do 14. století vládce Karla IV.

Opravdu pestrý kulturní program potěšil malé i velké diváky do pozdních večerních hodin. Nechyběl tradiční průvod v čele s Karlem IV, jeho chotí Eliškou Pomořanskou a 300 členy doprovodu císařského dvora. Dobové kostýmy, středověcí hudebníci i tanečníci, kejklíři, fakíři i šermířští mistři, exotické tanečnice s hady a meči, to vše jenom zdůraznilo autenticitu slavností.

Novinkou letošního ročníku bylo sobotní divadelní představení Noc na Karlštejně. Škoda, že tak trochu na úkor programu závěrečného defilé v neděli, ve srovnání s loňským ročníkem o poznání chudšího. Oproti loňsku si vinobraní udrželo ceny výrazně příznivé, ačkoli dobových stánků, lemujících cestu k hradu, o poznání ubylo.

Celkově lze Karlštejnské vinobraní hodnotit jako jedno z nejpovedenějších, jemuž nelze upřít všudypřítomný jedinečný dobový ráz, oslovující návštěvníka takřka na každém kroku.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Státní hrad Karlštejn nabízí i další akce

Místo konání: Státní hrad Karlštejn

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!