Hradhouse s pořadovým číslem 13 spustil web a představuje hvězdy Semtex stage!

Hradhouse s pořadovým číslem 13 spustil web a představuje hvězdy Semtex stage! 

Tradiční moravský festival Hradhouse, který se bude konat opět na hradě v Boskovicích v pátek 6.8.2010, letos dospěl k pořadovému číslu 13. Byly spuštěny webové stránky na známé adrese www.hradhouse.cz, kde najdete profily účinkujících, seznam předprodejních míst, jak se na festival dopravit atd. Průběžně budou přinášet novinky, kde o co soutěžit nebo kde si přečíst rozhovory s účinkujícími. Sledujte proto www.hradhouse.cz!

Co letos nabídne hlavní pódium? Na Semtex stage se můžete těšit na trojici DJs v českých luzích a hájích ne neznámých. Jsou jimi pánové Robert Babicz, Justin Robertson a Chaab.

Babicz se na německé techno scéně pohybuje už od začátku devadesátých let, v minulosti vystupoval pod přezdívkami Rob Acid či Acid Warrior. V roce 1993 vydal svůj první singl Happy Answer, který se stal obrovským hitem. Jeho produkci byste našli na značkách Kompakt, Treibstoff či Audiomatique Steve Buga, vydával však také na vlastním labelu Junkfood. Po experimentálním období (spolupráce s Force Inc) přichází změna, Babicz rozjíždí další nový label Shortcut a v roce 2007 vydává zásadní desku, stylově se pohybující mezi technem, minimalem a classic housem – Cheerful Temper na Systematic Recordings. Začátkem tohoto roku se vrací s novým albem Immortal Changes, které je melodičtější než Cheerful Temper, s živými smyčci a analogovými basy. Babicze si na festivalu Hradhouse vychutnáte live.

R.Babicz – Don´t look back http://www.youtube.com/watch?v=sgQURvUo1bQ&feature=related

R.Babicz live http://www.youtube.com/watch?v=GDjWggbkX1U&feature=related

Kariéra Justina Robertsona se začala psát na začátku 90. let, kdy působil jako houseový DJ a promotér. Tehdy začala fungovat jeho první rezidentní noc Most Excellent Night v Manchesteru, na níž se později setkávala řada postav současné taneční scény (Chemical Brothers, Björk...). Podstatnou kapitolou jeho života je pak působení v kapele Lionrock, která v roce 1997 přispěla k oživení hudebního dění nejen ve Velké Británii. Dále účinkuje také v kapele Thee Earls jako zpěvák. Produkci Justina Robertsona najdete především na labelu Neverwork, ale i dalších značkách. V ČR jste jej mohli slyšet např. na festivalu Rio de Riviera nebo party Eternity. 

Set k poslechu zde http://www.mixcloud.com/justinrobertson/justin-robertson-liveresistance-waterford-feb2010/?utm_source=widget&utm_medium=web&utm_campaign=base_links&utm_term=cloudcast_link

Vystoupení Thee Earls http://www.youtube.com/watch?v=iZ7Sf-_5v-E

Maďarský DJ Chaab je známý svým citem pro výběr hudby, bavič, který nesází na vysoké BPM, ale celkovou energii tracků. Stylově kombinuje různé odnože house music, deep i minimal. V jeho setech sice pravděpodobně neuslyšíte hitovky, o to více budete překvapeni gradací setů a můžete si být jistí, že se nudit nebudete.

Set k poslechu najdete zde http://www.partyzoo.hu/letoltes/11_DjFestival_Gyor_-_cHaAb_rec_partyzoo20100404.mp3

Program na tomto podiu doplní staří známí Orbith, Jerry a Javas, „mladou gardu“ budou reprezentovat Romano Porni, Ibe, Elio a Mekki Martin.

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!