Pankáči z SPS a E!E zahajují další ročník Pogo Tour

Pankáči z SPS a E!E zahajují další ročník Pogo Tour  

Skupiny SPS a E!E se opět chystají na dnes již tradiční koncertní šňůru Pogo Tour. Fanoušci těchto dvou punkových stálic se tak mohou těšit na čtrnáct klubových koncertů v Čechách i na Moravě. Startuje se již tuto sobotu v Černovicích u Tábora!

Kapela SPS působí na české hudební scéně již od roku 1988. Hned po založení získává pověst skupiny, která ve svých písních velmi otevřeně reaguje na společenské problémy i aktuální politickou situaci. Nutné je podotknout, že si tuto pověst drží skupina až do dnešních dní, i když z původní sestavy zůstal dodnes pouze zpěvák Zdeněk Růžička. Poslední desku vydali SPS už v roce 2011 s názvem Útěk z reality.

Příbramská punková formace E!E vznikla ještě o rok dříve. Stylem jsou si obě kapely velmi podobné. I texty písní skupiny E!E odkazují a reagují na aktuální dění a problémy. Mezi jejich nejznámější hity patří například „Pogo“, „Humusák“ nebo „Číro“. Na konci roku 2013 zemřel po těžké nemoci Petr „Bakča“ Bakalerov, jeden ze zakládajících členů E!E. Pro kapelu to znamenalo obrovskou ránu, činnost však k velké radosti fanoušků neukončila.

Pogo Tour kapel SPS a E!E je v současné době jistě již všem pankáčům velmi dobře známé. Vždyť se letos odehraje už šestý ročník. „Před 7 lety, kdy jsme v Rock Café slavili 20 let SPS, přišel za mnou Bakča s tím, proč neuděláme společné turné - SPS + E!E. Tak se udělalo, jezdíme ho dodnes, baví nás to, jsme kámoši a vzájemně si půjčujeme aparáty, bicí…,“ vysvětluje začátek spolupráce Jan Sklenařík alias Skleník, basák kapely SPS.

A na co se mohou návštěvníci koncertů těšit? Především na pořádný nářez a na největší hity obou formací. „Od příštího týdne jsme se dohodli, že začneme pravidelně zkoušet. Chceme rozšířit playlist, udělat nějakou novou věc a taky jeden cover od kapely Plexis, kterej vyjde na jaře na CD a LP k jejich výročí 30 let,“ vzkazuje fanouškům kapela SPS. Ta navíc slíbila, že se mohou fanoušci těšit také na songy, které při koncertech již dlouho neslyšeli. O tom, jaké songy se dostanou do playlistu, nechávají členové skupiny hlasovat své fanoušky na oficiálních facebookových stránkách.

Termíny:

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci: ,

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!