Henry Lee Fest představuje hvězdy letošního ročníku

Henry Lee Fest představuje hvězdy letošního ročníku  

Alternativní festival Henry Lee Fest se uskuteční letos teprve po druhé. Již nyní je ale zřejmé, že se program neobejde bez originálních interpretů. Chybět nebude australský hudebník Mick Harvey, německá skupina The Ministry Of Wolves či čeští The Prostitutes.

Festival, který je věnován Henrymu Lee, postavě z písní Nicka Caeva, se odehraje 27. září v Brně. Návštěvníci se mohou opět těšit na melancholické prostředí opuštěné továrny Zbrojovka. Právě takové prostory jsou totiž ideálním místem pro konání této neobyčejné akce. Akce odstartuje již pátou hodinou odpolední a pokračovat bude až do brzkého rána. Po skončení živých koncertů je pro návštěvníky připravena afterparty, kde bude posluchače bavit například DJ Steve Morell nebo Kay Buriánek.

A na co se mohou návštěvníci této akce těšit? Především na živá vystoupení českých i zahraničních hudebních interpretů. Hlavní hvězdou festivalu je bezesporu australský hudebník, producent a skladatel Mick Harvey, který stál u zrodu rockové kapely Nick Cave and the Bad Seeds. Ta působí na hudební scéně od roku 1983 až dodnes. Poslední album skupiny vyšlo minulý rok pod názvem „Push the Sky Away“.

Dalším potvrzeným zahraničním účastníkem je berlínská formace The Ministry of Wolves. Jedná se o poměrně novou skupinu, se kterou Mick Harvey úzce spolupracuje. Ten se do spolupráce zapojil tvorbou písní pro divadelní produkci „Republik der Wölfe“ (Republika vlků), která vychází z klasických pohádek bratří Grimmů. Soundtrack z představení vyšel s názvem „Music From Republik del Wölfe“ a zajímavý na něm je především fakt, že neobsahuje žádného frontmana, protože si muzikanti pěvecké části spravedlivě rozdělili.

Samozřejmě nebudou chybět ani čeští interpreti. Návštěvníci se mohou těšit na zakládajícího člena skupin The Matadors, Blue Effect či Flamengo Vladimíra Mišíka, který zde vystoupí společně s rockovou kapelou Etc. Pro milovníky indie rocku zahraje kapelka The Prostitutes. Svoji chvilku slávy si na festivalu užije také domácí partička My Dead Cat.  Kromě toho jsou připravena také vystoupení méně známých celků.

Cena vstupenky na tuto jednodenní akci je do 20. září 350 korun. Na místě pořídíte lístky za 390 korun. Zakoupit je můžete již nyní v internetových předprodejích. Pořadatelé kromě bohaté hudební nadílky slibují také doprovodné projekce, výborný catering se zdravými hamburgery, moštový bar i kavárnu. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!