Dlouholetá blogerka Eva: Důležité je dát do blogu kus ze sebe samotné

Dlouholetá blogerka Eva: Důležité je dát do blogu kus ze sebe samotné 

V dnešní době jako by se pytel roztrhl s blogerkami, které se zabývají krásou, cestováním, ale i jídlem. Ale čím by měla taková dívka zaujmout? Přečtěte si rozhovor s Evou, která má již několik let vlastní blog. A stíhá to i s rodinou a dětmi.

Blog Evy mě zaujal přehledným rozdělením sekcí, ve kterých si jistě každá čtenářka přijde na své. Mě zajímaly nejvíce kosmetické tipy a cestovatelské zkušenosti. A myslím, že každá si zde přijdeme na své!

První, co mě napadá za otázku a co mě zároveň zajímá, je, jak jste se dostala k vedení svého blogu? Co Vás k tomu přimělo?

Asi před dvěma roky jsem náhodou objevila jeden kosmetický blog, který jsem začala sledovat. Pak se přidaly další, a mě napadlo, že si založím vlastní blog. S psaním textů jsem neměla nikdy potíže a témat se nabízelo dost, takže jsem šla do toho. Po technické stránce je založení takového blogu velmi jednoduchá věc.

V dnešní době je blogerek nespočet a jsou zaměřené na různé cílové skupiny. Nejvíc se můžeme setkat s kosmetickými blogerkami, ale nedávno jsem se kochala i food blogy. Čím si ale myslíte, že by měla blogerka zaujmout? Obracejí se na Vás poté Vaše čtenářky s dotazy o radu apod?

Food blogy jsem začala taky sledovat. Obecně si myslím, že je důležité dát do blogu kus sebe sama. Lidi zajímají osobní zkušenosti a doporučení. Řekla bych, že úspěšná je ta blogerka, která je originální, používá vlastní fotografie, nekopíruje témata, přináší něco nového a občas prozradí něco ze svého soukromí. Dotazů čtenářek jsem zatím moc nedostala, ještě pořád můj blog nepatří do skupiny těch nejznámějších, které mají i dva tisíce odběratelů.

Zpozorovala jsem, že již máte rodinu, manžela. Jak často se blogování věnujete? Kolik času Vám věnování se Vašemu blogu zabere?

Záleží na tom, co si přesně představíte pod pojmem blogování. Dalo by se říct, že se mu věnuju skoro pořád, několikrát denně, a to tak, že si promýšlím témata, někdy celá znění článků, a to třeba při vaření oběda, taky pak občas něco připálím. Pořizování fotek a samotné psaní u počítače musí být už velmi rychlé. Rodina je na prvním místě.

Jak Vás podporuje Vaše rodina, blízcí v této činnosti? Sledují Váš blog?

Manžel mě podporuje, pokud je uvařený oběd. (smích) Největší fanynkou z rodiny je moje maminka, která mi často volá, že se v práci s kolegyněmi nasmály u nového článku nebo jen, že se jí něco líbilo. Děti se občas diví, proč je potřeba upečenou buchtu nejdříve vyfotit a až pak jíst. (smích) Zpětnou vazbu mám i od kamarádek.

Kdo všechno Vás sleduje? Jaké bývají komentáře na Vaše články a tipy, o kterých píšete na svém blogu?

Jsou to hlavně mladé ženy a dívky mezi 15 až 40 roky. Komentáře pod články jsou pozitivní, čtenářky přidávají své zkušenosti a názory, za což jsem moc ráda. Problémem některých blogů jsou nepřátelské anonymní komentáře, které se mému blogu vyhýbají.

Jelikož jedna z Vašich hlavních rubrik na blogu je o kráse, prozradíte nám, bez jakého kosmetického přípravku se neobejdete?

Pro mě je důležitá hlavně pěstící kosmetika. Hydratační pleťový krém nebo olej je ranní nutností. Dekorativní kosmetiku používám spíš méně, ale vzhledem k tomu, že jsem světlý typ, z domu raději nevycházím bez použití řasenky a tmavé oční tužky, to je takové minimum, aby mě lidé vůbec poznali. Pak taky musím mít vždy u sebe balzám na rty.

Do jakého druhu kosmetiky nejvíce investujete?

Ještě více než do pleťové kosmetiky jsem ochotna utratit za vlasovou kosmetiku. Přece jen jsou vlasy korunou krásy. Ráda zkouším nové značky přírodní vlasové kosmetiky a testuju, jaké přípravky by mohly mým vlasům prospět.

Jaká značka Vám cenou i kvalitou nejvíce vyhovuje?

Dobrý poměr kvality i ceny nabízí kosmetika Alverde, která je k dostání jen v drogerii DM. Pak mám taky moc dobré zkušenosti se značkou Saloos, například s jejich pleťovými oleji, jako je třeba arganový nebo makadamiový, který teď právě zkouším. U dekorativní kosmetiky mi vyhovuje Dermacol nebo Rimmel.

Na svém blogu se zabýváte i módou. Zajímalo by mě, jestli navštěvujete i second-handy?

Second handy jsem vyhledávala na střední škole a z úlovků jsem měla opravdu radost. Teď, i když znám několik second handů, které mají velmi dobrou úroveň, tak tam nakupovat nechodím, protože mě nebaví procházet všechny věci. Důvod je i ten, že mám pro nákupy poslední dobou vždy jen omezený čas, takže vyrážím hlavně do svých osvědčených obchodů, jako jsou HM, Tally Weijl nebo C&A.

Jaký módní doplněk je pro Vás osobně nejvíce důležitý k Vašemu outfitu?

K módním doplňkům, které mají největší efekt, patří podle mě zajímavá kabelka a pěkný šátek kolem krku. Těmi se dá jednoduše oživit i bílé tričko a džíny. Šperky a bižuterii teď moc nenosím, protože mám na vypravení se ven s dětmi jen málo času. Jednou se mi dokonce stalo, že děti byly nachystané a já jsem si zapomněla natáhnout kalhoty. Naštěstí jsem na to přišla ještě ve dveřích.

Kde čerpáte nápady k nákupům oblečení?

Nenechávám se příliš ovlivnit módními trendy a vzdala jsem i plánované nákupy. Když si jdu koupit šaty, tak zaručeně na žádné pěkné nenarazím. Takže se řídím nabídkou v obchodě. Když mi něco padne do oka, na sto procent mi to sedí a vím, že to unosím - neváhám a kupuju.

Na Vašem blogu nechybí ani rubrika Cestování. Která země Vám učarovala nejvíce? Kam byste se chtěla znova vrátit?

Nejvíc mě oslovila atmosféra pobřeží středozemního moře - Francie, Itálie, Řecko, Chorvatsko, a do těchto míst bych se i ráda opakovaně vracela. Mám ale ráda i velká města. Mou srdeční záležitostí je Řím a pak New York. Zatím jsem nebyla v Londýně, který mě hodně láká. Ale jsem přesvědčená, že krásně je i u nás a je tady pořád plno míst k objevování.

Jakým směrem byste chtěla, aby se do budoucna ubíral Váš blog? Co byste chtěla čtenářkám předat?

Vlastně žádné změny neplánuji, současná podoba a zaměření blogu mi vyhovuje a baví mě. Nějaký vliv na témata bude mít asi velká událost, která mě v brzké době čeká, a tou je narození třetího miminka. Ale žádnou přeměnu na babyblog určitě nechystám. Takže blog by se měl ubírat ve stejném duchu jako dosud. A co bych ráda čtenářkám předala? Mimo tipy na kosmetické výrobky, dobré recepty nebo osobní postřehy určitě hlavně pozitivní přístup k životu, protože ten je ze všeho nejdůležitější.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Rozhovory

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!