Vyšel průvodce novou pohádkou Tři bratři

Vyšel průvodce novou pohádkou Tři bratři 

Již tento týden přijde do kin pohádka Tři bratři, kterou natočil režisér Jan Svěrák. Knihu o její přípravě i veselých historkách z natáčení vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Základní kámen této pohádky vznikl již před dávnou dobou. Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř vytvořili pohádkové miniopery, které se dodnes hrají po školkách. Právě tato hudební díla se staly základem pro novou pohádku Jana Svěráka. Společně se svým otcem se rozhodli vybrat hned tři miniopery a vytvořit velice zajímavý český film. Jedná se již o jejich pátý společný projekt.

Celý děj propojují tři známé pohádky – Červená Karkulka, O dvanácti měsíčkách a Šípková Růženka. Hlavních i vedlejších rolí se ujala zajímavá sestava herců. No posuďte sami - Tomáš Klus, Vojtěch Dyk, Zdeněk Piškula, Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Ivana Chýlková, Bolek Polívka, Zuzana Norisová a další.

Pohádka začíná ve chvíli, kdy se tři bratři (Tomáš Klus, Vojtěch Dyk, Zdeněk Piškula) vydávají do světa na zkušenou. Hledají nevěsty a chtějí získat zkušenosti pro budoucí život. Samozřejmě to s sebou přinese mnoho zábavných, ale i nečekaných příhod.

Nyní již k samotné knize. V ní se čtenář dozví zejména informace ze zákulisí natáčení. Veškeré zajímavosti vám zprostředkovávají sami tvůrci a herci. Začátek nemůže být o ničem jiném, než jak vlastně celá pohádka vznikla. V další kapitole se podíváme na zoubek zvuku. Vzhledem k hudební stránce celého filmu se jedná o jednu z nejdůležitějších věcí. Konečné verze písní vznikaly ve studii i na place, proto jsou velice rozmanité. Obsazení dvou výborných zpěváků – Tomáše Kluse a Vojtěcha Dyka – přidalo pohádce o stupínek výše na kvalitě.

V knize si dále přečteme o samotných postavách a místopisu. Natáčení probíhalo na známých místech České republiky, příkladem může být zámek Hluboká. Vzhledem ke sníženému rozpočtu vše rozhodně nebylo tak jednoduché, jak to může na první pohled vypadat. Místa musela být blízko sebe a samotné kulisy se musely vejít do rozpočtu.

V dalších kapitolách jsou nejzajímavější popisy triků. Samozřejmě se tato pohádka nemůže obejít bez určitých digitálních vylepšení i zajímavých mechanických rekvizit. Vedle živých zvířat se objeví i několik robotů. Jedním z nejtěžších zvířat na zpracování byl hrozivý vlk. Ten se objeví v části o Červené Karkulce, proto byl opravdu nutný. Živého by tvůrci asi hrát nedonutili, proto museli přijít na řadu převleky i digitální triky. Celkový výsledek je více než uspokojující.

Celá kniha o pohádce Tři bratři má více než 130 stran a 200 krásných barevných obrázků. Dozvíte se v ní mnoho zajímavostí o příběhu, hudbě, hercích a mnoha dalších věcech. Knihu dokreslují také ilustrace výtvarníka Václava Šlajcha.

Rozhodně se jedná o zajímavou filmovou publikaci. Pohádka Tři bratři je jedním z nejočekávanějších filmů tohoto léta, proto si ji zasloužila. Doufejme, že poslouží čtenářům a provede je světem Jana a Zdeňka Svěrákových.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!