Sázavafest již zítra. Nebudou chybět Chinaski, Lucie Bílá, Klischée i Pavlásek

Sázavafest již zítra. Nebudou chybět Chinaski, Lucie Bílá, Klischée i Pavlásek 

Na 14. ročníku multižánrové akce, probíhající tradičně u řeky Sázavy, se divákům představí množství českých i zahraničních interpretů: Chinaski, Monkey Bussines, Dan Bárta, Lucie Bílá nebo švýcarští Klischée. Součástí bude i bohatý doprovodný program.

V příjemném prostředí zámeckého lesoparku ve Světlé nad Sázavou proběhne od 31. 7. do 2. 8. hudební „fest“, který tradičně sází na pestrost jak v hudebních stylech, tak i doprovodném programu.

Na co se během letošního ročníků můžete těšit? Na tradiční mix hudebních žánrů, jako jsou  world music, rock, pop, reggae, ska, jazz, blues, dance nebo hip hop. Připraveny jsou tři stage, takže bude určitě z čeho vybírat.

Pokračování loňského turné

Mezi účinkujícími Sázavafestu nebudou chybět ani tak známá jména, jako je kapela Chinaski nebo trochu nečekaně Lucie Bílá. Chinaski, kteří letos oslaví 20 let své existence, zahrají i své největší hity, jako je První signální, 1970 a další.

Nejúspěšnější česká zpěvačka posledních dvou dekád na akci zazáří během velkolepé show, během níž zazpívá některé z největších hitů své kariéry, včetně těch muzikálových. Navazovat bude na své úspěšné Černo Bílé turné z předchozího roku.

Mimořádný host Monkey Bussines

Dojde i na trochu výstřední funkovou kapelu Monkey Bussines, od níž se během koncertu možná dočkáme i nějakého překvapení. Sestava v čele se zpěváky Tonyou Graves a Matějem Ruppertem vystoupí na Sázavafestu s mimořádným hostem  - folkovou legendou Wabim Daňkem.

Dan Bárta s & Illustratosphere zahraje novinky z aktuálního alba Maratonika. Dočkáme se však i Bártových starších skladeb, předělaných na modernější aranžmá.

Zvířátka i Sto zvířat

První den festivalu se pak ponese ve znamení přírody. Vystoupí jak Sto zvířat, tak i kapely Škwor, Kohout plaší smrt, Medvěd 009, PubAnimals a další.  Tato akce je připravena ve spolupráci s Jihlavskou ZOO, dojde i k pokřtění a adopci jedné z jejích zvířátek – vydry říční.

Ze zahraničních headlinerů se můžete těšit na duo pařížských producentů a kreativních muzikantů s názvem Bart&Baker, které na konci devadesátých let 20. století napadlo smíchat staré swingové rytmy s moderními prvky dance, čímž odstartovali éru průkopnického elektro swingu. Svou osobitost podtrhují tím, že zásadně vystupují v buřinkách a smokingu.

Na stojáka hned dvakrát

Mezi další zástupce tohoto neotřelého žánru patří slavní švýcarští Klischée, jenž už od počátku své kariéry vyprodávají koncerty. Potvrzují to i jejich poslední singly Tiquette, Sometimes a Tin Tin, které postupně vynáší kapelu mezi nejúspěšnější umělce z jejich země.

Kromě  mnoha dalších kapel a zpěváků nabídne Sázavafest i doprovodný program včetně autorských čtení, divadla, filmu, výstav fotografií, workshopů a dalších akcí. Na nich se stejně jako loni představí například jeden z nejznámějších českých komiků Lukáš Pavlásek, se svým programem Na stojáka. Své svérázné vystoupení si pro velký úspěch zopakuje na Sázavafestu letos hned dvakrát…

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!