Didrik Ingvaldsen, norský jazzový trumpetista

Didrik Ingvaldsen, norský jazzový trumpetista 

Nedávno jsem měl možnost poslechnout si skvělý zvuk trumpety v podání jednoho z nejznámějších norských jazzmanů, Didrika Ingvaldsena.
Jazzový trumpetista a skladatel zahrál se svou nynější norsko-českou kapelou Didrik Ingvaldsen Quartet v pražském klubu Jazzdock.

Didrik Ingvaldsen je velkým obdivovatelem Milese Davise, což je už samo o sobě zárukou skvělého repertoáru, který tento všestranný muzikant předvádí. (Mimochodem během koncertu zahrál Didrik na kazzu či nátrubek.)

Didrik Ingvaldsen studoval na hudební konzervatoři Stavanger University v Norsku, Leeds College of Music v Anglii a na Mannes College of Music v New Yorku(jazz-composition/arranging, big-band and jazz improvisation).

Během svého pobytu v New Yorku byl součástí tamější “downtownové” scény kolem legendárního klubu Knitting Factory a spolupracoval například s umělci jako jsou Dave Douglas, Thomas Chapin, Ellery Eskelin, Walter Thompson, Joe Fonda, Dominic Duval, Steve Swell, Borah Bergman a mnoha jinými.

Na pražském koncertě kupodivu nebylo vyprodáno, což bylo pro celkový zážitek a líbivý zvuk ideální. Didrik ukázal, jak se hraje moderní jazz a předvedl pro mě asi nejzajímavější jazzový zážitek tohoto roku.

Kdo máte možnost a chuť jistě na Didrik Ingvaldsen Quartet vyražte.

Složení Didrik Ingvaldsen Quartet:
Didrik Ingvaldsen (Norsko) - trubka
Mikaell Olsson (Norsko) – kontrabas
Radim Hanousek (CZ) – saxofony
Martin Kleibel (CZ) – bicí

Ukázka Didrik Ingvaldsen Quartet

Více informací, fotografie a ukázky tvorby naleznete na: www.didrikingvaldsen.no

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Didrik Ingvaldsen, norský jazzový trumpetistaDidrik Ingvaldsen, norský jazzový trumpetistaDidrik Ingvaldsen, norský jazzový trumpetista
 

Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!