Letní kino Karlín: podivínský Borgman a bohoslužba za kapitalismus v podání Vlka z Wallstreet

Letní kino Karlín: podivínský Borgman a bohoslužba za kapitalismus v podání Vlka z Wallstreet  

V rámci Karlínského filmového léta na vás čekají nejzajímavější trháky, které nabízí distribuce v ČR. Letní kino můžete navštívit v zahradě Českého rozhlasu Regina za symbolické vstupné 50 Kč nebo i zdarma. Promítá se několikrát týdně až do konce srpna. Zhlédnout tak můžete filmy jako Nekonečná láska, Úsvit planety opic nebo v loňském roce hodně diskutovaného Vlka z Wall Street.

Letní kino Regina naleznete na Praze 8, v ulici Hybešova 10. Za zmínku stojí fakt, že všechna představení jsou mládeži do patnácti let nepřístupná. A po zaplacení vstupného nemůžete opustit areál. Kapacita venkovního kina je 350 míst, ale lepší je dorazit cca půl hodiny před začátkem představení, abyste měli jistotu, že se posadíte. Promítá se za každého počasí. To se odráží na skutečnosti, že plastové židličky jsou dosti opotřebované a často poseté vrstvou bahna či vody. Proto doporučuji deku s sebou. Občerstvení lze pořídit v baru, který se nachází v areálu. A k dispozici jsou i toalety. V srpnu srpnu se začíná promítat od 20:30.

Pojďte se s námi podívat na výběr toho nejlepšího, co můžete v Karlíně zhlédnout:

Sobota 2. srpna

TRANSFORMERS: ZÁNIK (USA, 146 min), hodnocení (CSFD): 63%

Již čtvrté pokračování legendárního  sci–fi na motivy slavného komixu od Roberta Orciho a Alexe Kurtzmana. Na plátně se objeví zásadní novinka, a to transformovaný Jurský park s Dinoboty, mechanickými ještěry, co vypadají jako prehistoričtí ještěři.

Středa 6. srpna

VLK Z WALL STREET (USA, 180 min), hodnocení (CSFD): 84%

Strhující bohoslužba za kapitalismus a Leonardo DiCaprio v životní roli. Film vykresluje příběh divokého Jordana Belforta, který proslul díky svému hýřivému životnímu stylu jako vlk z Wall Street. Ve dne vydělával tisíce dolarů stejně tak rychle, jako je v noci roztáčel. Sex, drogy a místo rock´n´rollu večírky, drogy a zase peníze a sex. Snímek, který byl v loňském roce oceněn Zlatým Globem za nejlepší mužský herecký výkon, i přes kontroverzní kritiky určitě stojí za zhlédnutí.

Čtvrtek 7. srpna

10 PRAVIDEL JAK SBALIT HOLKU (ČR, 100 min), hodnocení (CSFD): 65%

Česká oddychová komedie režiséra Karla Janáka, autora úspěšných Snowboarďáků a Rafťáků, je dozajista dobrým tipem pro pobavení.

Úterý 19. srpna

ÚSVIT PLANETY OPIC (USA, 130 min), hodnocení (CSFD): 82%

Lidstvo je zdecimované virem a na pokraji zániku. Situaci navíc komplikuje národ geneticky pozměněných lidoopů v čele s Caesarem, kteří si na zemi vytvářejí novou civilizaci. Lidé, kteří přežili, se snaží narůstajícímu opičímu vlivu ubránit a vrátit se na vrchol evolučního žebříčku. Zdá se, že napětí může vyřešit jen boj o moc, boj o to, kdo se stane vládnoucím druhem na planetě.

Středa 20. srpna

BORGMAN (Nizozemsko, 118 min), hodnocení (CSFD): 70% - vstupné zdarma

Absurdní dílo na pomezí dramatu a komedie od dánského scénáristy a režiséra Alexe van Warmerdama. Příběh filmu je nemilosrdně krutý od prvního okamžiku a jako stvořený pro milovníky černého humoru. Borgman je hypnoticky podivné dílo, kde se mrtvolami ani ironií nešetří. A co byste dělali vy, kdyby jednoho dne u vás doma zazvonil bezdomovec, že zná vaši manželku a chce se vysprchovat…?

Kompletní program Karlínského filmového léta naleznete na oficiálních stránkách akce.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!