Otáčivé hlediště láká na Tři mušketýry

Otáčivé hlediště láká na Tři mušketýry80%

Ještě do 28. června se denně před legendární českokrumlovskou točnou odehraje příběh Athose, Porthose, Aramise a d´Artagnana. Jedinečná inscenace v duchu romantické komedie láká na skvělé obsazení činohry Jihočeského divadla, trefně načasovanou komiku a samozřejmě nezapomenutelný zážitek z amfiteátru přímo v barokních zahradách zámku Český Krumlov. Dumas v necelých dvou hodinách, ovšem přesycený šarmem, inteligentním humorem, skvělou prací bohatého komparsu či nádhernými kostýmy.

Ve Třech mušketýrech se v obnovené premiéře z pera dvojice Martin Glaser a Olga Šubrtová dosud blýskla Taťána Kupcová jako svůdná a krutá Mylady de Winter či Ondřej Veselý v roli intrikánského kardinála Richelieu. Celé představení však za největší porci vtipu vděčí Romanu Nevěčnému coby beznadějně zamilovanému a místy oplzlému vévodovi z Buckinghamu a rozkošně cupitajícímu a koktajícímu Jiřímu Suchému z Tábora alias francouzskému králi Ludvíku XIII, který je ve svém luxusním oblečení dokonale neschopný, a přesto dobromyslný.

Samotní tři, respektive čtyři mušketýři (Oubram, Hruška, Drápela a především Hušek) mají sice prostoru méně, představení netáhnou, ale i přesto v jasné menšině zazáří v soubojích s červenými záporáky – vojáky kardinála pod vedením neschopného Rocheforta (Viktor Limr/Martin Kubačák).

Dumasova klasika ponechaná částečně v tradičním Vrchlického překladu a částečně kolorovaná současnou odvážnější mluvou je na krumlovské točně bez nadsázky zážitkem na celý život. Romantické duety Constance Bonacieux (Tereza Vítů) a jejího milence d´Artagnana, hospodské scény, královský ples s mořskou pannou či Buckinghamovo zamilované třeštění alespoň trochu vyváží počet mrtvých a raněných v soubojích, či závěrečné obětování Constance pro svou dobrou královnu (Věra Hlaváčková) a konec korunující zúčtování Athose s Mylady.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!