Upíři pořádají Hon na poslední lidi

Upíři pořádají Hon na poslední lidi90%

Upírské filmy i knihy každý rok zaplavují kina a knihkupectví. Přijít s neotřelým tématem v tomto žánru je téměř nemožné. Andrew Fukuda napsal výbornou knihu Hon, která se snaží zaujmout příznivce krvelačných bestií.

Mladík Gen se nenarodil do příliš šťastného světa. Populace lidí je téměř vyhubena a zemi ovládají upíři. Před smrtí svého otce se musí naučit mnoho pravidel, aby vůbec dokázal přežít. Nesmát se, nepotit, neupozorňovat na sebe a mnoho dalších. Láska je pro něj zapovězenou vesnicí. V případě, že by porušil některé z pravidel, bude okamžitě usmrcen některým z upírů. Zkrátka nikdo nesmí poznat, že je člověk.

V noci chodí do školy a během dne si užívá trochu volnosti. Nedokáže běžet rychlostí blesku, ale sluneční světlo ho nezabije. Nemá touhu po krvi. Prostě je glupan. Právě tímto slovem nazývají upíři poslední žijící lidi.

Jednoho dne je vybrán, aby se účastnil honu na poslední lidi. Protože k sobě nechce přitahovat pozornost, stává se pro něj tato hra noční můrou. Ostatní lovci začnou brzy tušit, že něco není v pořádku. Nachází si spojence, který mu ukáže i zatím nepoznané city. Dokáže vyhrát bitvu o svůj život i lásku?

Hon je první dílem z trilogie od Andrewa Fukudy. Tento napůl číňan a napůl japonec napsal knihu v současné době oblíbeném žánru Young Adults.
Ve většině příběhu o upírech jsou krvelační jedinci nuceni se schovávat, protože jsou ohroženým druhem. Tento román je postaven na úplně opačném principu. Zemi ovládají upíři a lidé se musejí schovávat. Jedná se o zajímavou zápletku, která ve velkém množství upírských knih vybočuje z řady.

Od začátku až do konce je dějová linka soustředěná na hlavní postavu Gena. Dozvídáme se mnoho podrobností o jeho životě a vnímáme jeho současné pocity. Vykreslení postavy je velice dobré a čtenář s ní brzy začne soucítit.

Mnoho lidí přirovnává Hon k sérii Hunger Games. Ano, určitá podobnost tu jistě je, přesto si kniha zachovává svou tvář. Nalezneme v ní i kapku romantiky, zabalenou do temného hávu.

Po úvodním rozehřívání, které nás seznamí s Genovým životem, se strhává akční smršť. Román má velice slušný náboj a rozhodně se u něj nebudete nudit. Jsem velice zvědavý na pokračování. Závěr knihy je samozřejmě lehce otevřený, protože konec nás čeká až v třetí knize. Nechybí ani několik překvapivých momentů. Hon obsahuje všechny náležitosti, které by měla kniha Young Adults mít.

Již první kniha tohoto autora s názvem Crossing si získala velkou pozornost. Jeho druhá kniha v originálním znění s názvem Hunt vyšla v roce 2012. Od této chvíle se Fukuda stává spisovatelem na plný úvazek. A není se čemu divit. Hon má opravdu veliké ambice stát se veleúspěšnou knihou. Nezbývá než čekat na její pokračování. Druhý díl strhující trilogie s názvem Kořist vychází v říjnu 2014.

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!