Bubble přináší rozuzlení napínavé krimi trilogie

Bubble přináší rozuzlení napínavé krimi trilogie90%

Nakladatelství Knižní klub vydalo závěrečný díl trilogie populárního švédského autora Anderse de la Motteho. Po knihách Game a Buzz přichází konečně i Bubble. Dokáže navázat na předchozí výborné krimiromány?

Již potřetí se setkáváme s Henrikem Petterssonem, který má přezdívku HP. Tento obyčejný chlápek a povaleč jednoho dne našel mobilní telefon, který se ho zeptal na jednoduchou otázku. Wanna play a game? Kdyby tenkrát odpověděl jinak, život by se mu nadále odvíjel přibližně stejným směrem. HP se zapletl s propracovaným a nebezpečným systémem zvaným Hra. Následně se několikrát pokusil utéct a schovat, ale Hra ho nenechá na pokoji.

Jeho sestra Rebecca začíná novou kariéru ve firmě, která spadá pod Pay Tag. Potýká se s běžnými problémy, ale jednoho dne do jejího života vstoupí nečekaný objev. Obsah léta neotevřené bezpečnostní schránky ji totálně vykolejí, a proto okamžitě spěchá pro pomoc za Tagem Sammerem. Rebecca ho má za milého strýčka, HP ho označuje za pořadatele Hry. Je to přítel nebo nepřítel?  Podaří se Henrikovi zničit Hru nebo ji alespoň utéct? Nebo za svou chybu zaplatí životem?

Již třetí díl napínavého a moderního krimirománu přináší rozuzlení celé série. Opět se setkáváme se dvěma dějovými liniemi – Henrikovou a Rebečinou. Objevují se někteří staří známí a zápletka se začíná vyjasňovat.

Romány Anderse de la Motteho přinášejí opravdu kvalitní čtení. Oproti většině populárních severních detektivek nabízejí něco originálnějšího. Autor je bývalým policistou, šéfem ochranky v jedné z největších IT firem a momentálně pracuje jako mezinárodní konzultant bezpečnostních služeb. Pohled na jeho kariéru plně naznačuje, že své knihy nepíše z vody. Bohaté osobní zkušenosti ze světa bezpečnostních agentur, policie i IT se odrážejí na hodnotném obsahu románu. Nemusíte se bát velkého množství odborných výrazů. Autor směřuje knihu ke všem čtenářům detektivek bez výrazných znalostí internetových a jiných technologií.

Opět se v románu nacházejí i nepřeložené anglické částí, především hlášky samotného Henrika. Někteří čtenáři si již u předchozích knih stěžovali, že bez angličtiny se téměř nedají číst. Rozhodně si nemyslím, že by občasné, lehce přeložitelné hlášky v anglickém jazyce byly překážkou pro čtení. Navíc se mi zdá, že v poslední knize jich docela ubylo.

Bubble je detektivkou, která Vás nenechá usnout. Po hodinách strávených s hlavním hrdinou Vám bude téměř líto, že ho již nemůžete nadále doprovázet na jeho výpravách. HP navíc pozná několik nových lidí, kteří se mu snaží pomáhat při jeho cestě za zničením Hry. Rebecca mu do posledních chvil příliš nevěří a přiklání se na stranu strýčka Taga. Samozřejmě knize nechybí dostatečně zajímavý závěr plný zvratů. I na poslední stránce může přijít pro někoho velké překvapení.

Na závěr Vám musíme připomenout, že autor této trilogie Anders de la Motte se chytá na letošní ročník festivalu Svět knihy. V sobotu 17. května od 12 hodin se můžete dostavit na besedu s tímto vynikajícím spisovatelem a v 13:00 si od něj nechat podepsat některou z jeho knih. Oba programy pořádá Euromedia Group - Knižní klub. Rozhodně si tuto příležitost nenechte ujít.

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!