Z obýváku do klubů - třikrát Tima Kashera, prosím

Z obýváku do klubů - třikrát Tima Kashera, prosím 

007, Boro, Pohoda či jinak Praha, Brno, Plzeň. Tři kluby, které poslední měsíce často voní muzikou. Květnovým pojítkem jejich programů je jméno Tima Kashera. Jedna z hlavních postav labelu Saddle Creek Records nakrátko opouští svou mateřskou indie-loď Cursive a pouze s kytarou a trumpetou vyráží křižovat Evropu.

Nicméně Cursive je pojem, bez kterého se u představování Tima Kashera neobejdeme. Přišli z Nebrasky, zapsali se pod zmíněné Sadle Creek Records a vyhodili do světa celkem sedm alb. A svět, tedy alespoň ten indierockový, pozvedl pravé obočí a uznale pokýval hlavou. Pokud Vás vlna kolem téhle party minula, radíme začít třeba u alba Ugly Organ, případně u koncepčního kusu I am Gemini. A pokud uši raději muziku s nálepkou „singer-songwriter“, tak je povoleno celou kapitolu Cursive přeskočit s nohama napřed přímo k sólo Kasherovi.  Ostatně, kdo dění kolem Tima sleduje déle, ten musel přerod od frontmana větší kapely k chlápkovi s kytarou předvídat.  

A právě proto, že Tim Kasher se na scéně producíruje delší dobu, vysloužil si již další nálepky jako třeba „lyrical genius“, „amazing alternative rock musician“, „bad ass“, které všechny podepisuji a nepochybuji, že v květnu přihodím podpis i pod nálepku „great live performance“.

Poslední deska, ke které se letošní turné pojí, nese název Adult Film a spojovacím článkem kolekce je téma stárnutí. Ve čtyřiceti letech je čas zpomalit, ohlédnout se dozadu, vydolovat ze sebe to nejlepší a zkusit být v dalších krocích jistější. Nicméně svůj nejoblíbenější motiv Tim Kasher neopustil. Mezilidské vztahy rozebírá každá z deseti kusů novinky. A na první poslech novinkové kolekce je jasné, že Tim ten jistější krok udělal.

Turné na podporu Adult Film začalo tak, jak intimnějším skladbám sluší – v obývacích pokojích po Americe. Já, Ty, Vaše pohovka, moje kytara. Ding dong, jmenuji se Tim Kasher a přišel jsem Vám hrát. Mám s sebou i trumpetu. V kolonce "TOUR" visí začátkem května Česká republika hned třikrát.

Jak to, že ti, kteří se neholí, hrají vždycky nejlepší muziku?

5. 5. Praha – 007 – Dessa (USA)*Tim Kasher (USA)*Prodavač

6. 5. Brno – Boro – Tim Kasher (USA)*Kittchen

7. 5. Plzeň – Pohoda (venkovní koncert!) – Tim Kasher (USA)*Black Tar Jesus

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

KasherKasher - PlzeňTim
 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!