Lord of the Dance - netradiční tradice

Lord of the Dance - netradiční tradice

Tanečně-hudební představení Lord of the Dance potvrdilo, že je stálicí na světové umělecké scéně a svým jedinečně propracovaným konceptem ohromuje a fascinuje publikum všech kontinentů.

hodnoceno 6x
Líbí? Pošlete to dál...

Hudba a tanec této umělecké formace, založené na původním irském folkloru, přesvědčily, že i svět  tradic se může efektně prolínat s novodobým a moderním, přičemž pojítkem mezi těmito naoko vzdálenými dimenzemi je klasický pohádkový motiv boje dobra se zlem.

V jednotlivých sekvencích se střídají rychlejší popové melodie s moderním tancem a stepem. Sólové i skupinové taneční kreace jsou precizně sladěny do nejmenšího detailu. Nechybí působivý doplněk v podobě světelných a pyrotechnických efektů, za jejichž doprovodu se nejednomu z přítomných diváků doslova tajil dech.

Virtuozita tance, zpěvu, houslových sol i doprovodů zajisté nenechala vlažným nikoho z přítomných. Vášeň, dynamika a radost, to jsou klíčové emoce charakterizující toto ojedinělé vystoupení a oslovují tak srdce mladších i těch dříve narozených. Z výkonů protagonistů doslova sálá spontaneita až živelnost.

Nečekaným bonbonkem představení v pražské O2 Areně, které diváky doslova zvedlo ze židlí, bylo v závěru vystoupení samotného tvůrce a ředitele projektu, choreografa a tanečníka v jedné osobě Michaela Flatleyho. Zde se potvrdilo, že kultura a umění spojují světy a dokáží rozezvučet srdce i bez slov.

Foto:Markéta Kobrsková

Další náhodné fotky z galerie...

|
90%

Prostor pro tvůj názor...

Komentovat může pouze přihlášený fanoušek...