Kniha o Soči 2014 byla pokřtěna

Kniha o Soči 2014 byla pokřtěna100%

Oficiální publikace olympijských her v Soči již spatřila světlo světa. Ve čtvrtek 27.2.2014 byla pokřtěna a uvedena řadou osobností ze sportovního prostředí a zástupci nakladatelství Mladá Fronta.

Jedna z částí obchodního centra Palladium se proměnila na místo, které fanoušci zimních sportů nemohli přehlédnout. Kulisy připravené na křest knihy Soči 2014 byly opravdu nádherné a celkově působilo prostředí i organizace zcela profesionálně. A to se ne vždy stává. Před samotným křtem sportovci poskytli řadu rozhovorů a nechali se zvěčnit fotografy. A kdo se vlastně křtu účastnil? Asi nejdůležitějším hostem byla Eva Samková, snowboardkrosařka a zlatá medailistka. Nechyběl krasobruslař Michal Březina, skikrosař Tomáš Kraus, biatlonistka Veronika Vítková, skikrosařka Andrea Zemanová, skikrosařka Nikol Kučerová, akrobatická lyžařka Tereza Vaculíková, manažer české hokejové reprezentace Slavomír Lener a šéf české mise Martin Doktor. Hezká sestava sportovců rozhodně stála za účast fanoušků. Obrovský nával lidí, který se následně prodral pro autogram, byl jasným důkazem.

Nyní již k samotné knize Soči 2014. Stejně jako řada předchozích publikací o olympijských hrách je postavena především na překrásných fotografiích. Jejich autoři Jiří Koliš a Herbert Slavík si dali opravdu záležet, aby zachytili výrazné momenty úspěšných sportovců. Fotky lyžařů a snowboardistů ve vzduchu, přiblížené fotografie nebo fota znázorňující radost po vítězství přinášejí pastvu pro oči. Nechybí úvodní ceremoniál ani přivítání českých sportovců na Letné. Úvodní obálku nemohl ovládnout nikdo jiný než Eva Samková, zatímco závěrečnou fotkou se s Vámi rozloučí Martina Sáblíková.

Autoři textu jsou Milan Tesař – fejetony a Michal Šubrt. Jednotlivé kapitoly jsou seřazené podle olympijských dnů a na jejich začátku se dozvíte, kdo nás v jednotlivých sportovních disciplínách daný den zastupoval. Samozřejmě nechybí ani doprovodné texty. Velkou část zabírají popisky k jednotlivým fotografiím a zbytek různé zprávy či zajímavosti z dění. Na závěr si můžete přečíst kompletní výsledky celých olympijských her. Jedná se o důkladně zpracovanou část a autoři si za ní zaslouží velikou pochvalu.

Celkové zpracování, výběr fotografií, texty a vše ostatní je opravdu na vysoké úrovní. Celkem obsahuje více než 300 stran a více než 250 nádherných fotek. Vznikala již během her, a proto bylo možné její vydání v takto krátké době po skončení. Mladá Fronta vydává olympijské publikace pravidelně a vždy stojí za velkou pozornost. I zatím poslední kniha Soči 2014 nám uchová vzpomínky na překrásné sportovní okamžiky a zachová tváře našich současných zimních hrdinů.

Knihu si můžete objednávat přímo v internetovém knihkupectví Mladé fronty na adrese: www.knihy.cz

Názor informuji.cz: 100%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!