Sázavafest láká především na domácí scénu

Sázavafest láká především na domácí scénu 

Sázavafest patří již tradičně mezi naše nejpopulárnější festivaly. Po loňském přesunu do zámeckého lesoparku ve Světlé nad Sázavou získal opět kladné reakce. I letos se koná na stejném místě a nabízí zajímavý program i příjemnou atmosféru.

Už předchozí ročníky naznačily, jakým směrem se bude festival ubírat. Nečekejte příval megahvězd z ciziny. Sázavafest se z velké většiny zaměřuje na domácí scénu, doplněnou o několik zajímavých zahraničních partiček.

Mezi letošní headlinery bude patřit pařížské duo Bart a Baker. Jedná se o dva týpky, kteří jako první položili základy dnes populárního stylu electro swingu. Vystupují zásadně ve smokingu a klobouku a nabízejí výbornou taneční hudbu. V rámci jejich českého vystoupení si zazpívá i zpěvačka a královna tango soulu MisSiss.

Ve stejném rytmu electro swingu nás zaujme i další partička, švýcarští Klischée. V rámci turné procestovali celou Evropu a získali si velkou spoustu fanoušků. Jejich skladba Tin Tin se objevila v jedné z reklam na českého operátora, a proto jí zná téměř každý. Rozhodně se máte na co těšit.

Domácí zastoupení je opravdu silné a bude se nadále rozvíjet. Mezi hlavní české headlinery bude patřit Lucie Bílá, která navazuje na své úspěšné turné. Navíc její festivalová vystoupení mají větší šťávu a nekonají se příliš často.

Chinaski letos vyprodali pražskou O2 arénu a jejich narozeninové oslavy budou pokračovat i na Sázavafestu. Klasické hity 1. signální, Kutil nebo 1970 snad nikdy neomrzí.

Králové českého funku Monkey Business v čele s Matějem Ruppertem a Tonyou Graves se na Vás budou těšit již poněkolikáté. Očekávejte výbornou show a nové převleky.

Mezi další vystupující budou patřit Dan Bárta, Michal Hrůza, německá kapela Fuck Art, Lets Dance!, moskevští M.A.D. Band či Eddie Stoilow. Nebude chybět ani vycházející hvězda Adam Mišík.

První den festivalu se ponese v charitativním duchu. Nese název Zvířecí den a proběhne ve spolupráci se Zoo Jihlava. Sázavafest adoptuje vydru říční, která se stane jejím maskotem. Celý první den budou vystupovat pouze kapely se zvířetem v názvu. Můžete se těšit na Škwor, Sto Zvířat, Medvěd 009, Kohout plaší smrt a další.

Opomenuta nebude ani akustická scéna. Možná se dočkáme i dvojitého vystoupení jako v minulém roce.

O doprovodný program se postará český komik Lukáš Pavlásek. I na tiskové konferenci se jeho příval vtipů a fórků nezastavil, proto se můžete těšit na velkou porci zábavy. Určitě sebou přivede i nějakého hosta. Bližší informace jsou zatím zastřena tajemstvím.

Partnery festivalu jsou Skupina Čez, Český Slavík Mattoni a Gambrinus.

Současná cena vstupenek je 550 Kč. Od 10 března se zvyšuje na 650 Kč. Držitelé karet Isic mohou využít zajímavé slevy.

Patronem festivalu je Martin Hašek, pravnuk slavného spisovatele Jaroslava Haška.

Veškeré informace naleznete na stránkách festivalu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!