Muzikál Touha vtrhnul znovu na scénu

Muzikál Touha vtrhnul znovu na  scénu100%

O tom, že je touha zázrak, kámo, nás v divadle Kalich už jednou Dan Landa přesvědčoval. A nyní se populární muzikál, inspirovaný filmem Kvaska, vrací znovu do světel reflektorů. I když v lehce pozměněném kostýmu.

Obměny se dočkaly hned obě hlavní postavy. V roli uprchlého vězně Benedikta Berouska se nyní alternují Roman Tomeš s Michalem Kluchem. Roman Tomeš, který je poslední dobou na roztrhání, předvádí už klasicky profesionální výkon a velmi příjemný herecký projev. Celkově se dá říci, že pokud tvůrci hledali jasného tahouna představení a zároveň idola s pěknou postavou a tváří, potom Tomeš musel být ta jediná volba.

Roli Karin má nyní bez alternace zcela na svých bedrech Markéta Procházková, která se pyšní podle všeho silnějším hlasem, než její předchůdkyně Vondráčková a celkově působí diametrálně odlišně – je méně křehká, ale ani o píď horší. Překvapilo mě proto, proč se zde potom na Vondráčkovou tolik odkazuje, ať už zbytečnou blond parukou nebo stejnou sólovou choreografií. Pohyby jsou to evidentně Vondráčkové, proč je nenahradit něčím novým, typickým pro Procházkovou?

Kdo v novém obsazení výrazně zaujal, je také herečka Barbora Chybová, která dostala sice menší roli, ale přes svůj temperament ji lze jen těžko přehlédnout. Podobně také Oldřich Smysl v roli policisty Krečmara. Překvapil velmi dobrým hlasovým projevem a jistotou, se kterou se pohybuje po jevišti. A co je hlavní – ve vtipných pasážích nepůsobí trapně, což je u podobného kousku snad nejdůležitější.

Touha by nebyla tím, čím je, bez Martina Peška. „Pešek s velkým Š,“ jak herec vtipně dodává, vytváří přesně tu uměleckou atmosféru, kterou si příběh o divadle žádá.

Velkým překvapením a osvěžením zároveň je americká herečka Lindsay Taylor, která si do Touhy zřejmě odskočila z připravovaného muzikálu Rent. Zaslouží si velký obdiv a potlesk, už jen za tu odvahu jít do vyloženě českého představení. Lindsay do umělecké partičky parádně zapadá a její jazyková „bariéra“ jen nahrává skvělým novým gagům a kousek vtipně oživuje. Její super energický taneční projev a herecké vystupování místy dokonce způsobuje, že ve velkých skupinových scénách nepřekonatelně vyniká.

Obnovená verze muzikálu Touha o sto procent převyšuje minulé nastudování. Liší se množstvím energie a nadšení a jak pěvecká, tak herecká čísla se úplně odprostila od jakékoli strojenosti a přehrávání.

V minulé verzi mi vadila přílišná propojenost s filmem. Po Kvasce se ale slehla zem a Touha je nyní samostatné představení, které má divákům co nabídnout!

Názor informuji.cz: 100%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kalich nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo Kalich

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!