Febiofest 2014 podpoří amatérské filmaře a neopomene ani nemocné

Febiofest 2014 podpoří amatérské filmaře a neopomene ani nemocné 

Letošní ročník Febiofestu, který se uskuteční od 20. do 28. března v Praze, přivítá slovenskou herečku Barboru Bobuľovou, kterou čeští diváci znají především jako princeznu z pohádky Nesmrtelná teta. Nově MFF Praha podpoří také amatérské filmaře a neopomene ani nemocné cystickou fibrózou.

Barbora Bobuľová je absolventkou Vysokej školy múzických umení v Bratislavě. Od 90. let žije a působí v Itálii, kde také debutovala ve filmu Princ Homburg. Zazářila například ve filmu Svaté srdce režiséra Ferzana Özpeteka či ve snímku Nedospělí od Paola Genovese. Této slovenské krásce a držitelce Stříbrné stuhy či Zlatého glóbu věnuje letošní Febiofest poctu sestavenou z její italské filmografie.

„I ty jsi filmařem“ je první ročník soutěže, které se může zúčastnit kdokoli, kdo pošle festivalu krátký film, který natočil na tablet nebo mobilní telefon. Téma je volné, nutné je dodržet pouze stopáž v délce 1 – 5 minut. „Jsme divácký festival. Proto chceme ještě víc diváky zapojovat do našeho programu, a tak jsme letos připravili soutěž filmů natočených na mobil,“ říká prezident festivalu Fero Fenič. Pro vítěze je připraven notebook se střihovým softwarem. Uzávěrka této soutěžní sekce je 15. února.

V letošním ročníku Febiofest pomáhá tzv. slaným dětem, a to konkrétně výtěžkem ze série projekcí, který věnuje Klubu nemocných cystickou fibrózou. Festival rovněž uspořádá pro tento Klub speciální projekci.

Chcete být porotcem? Febiofest vám to umož

Už po sedmé máte možnost stát se součástí jedné z největších filmových událostí roku a zároveň dostat šanci rozhodovat o dalším držiteli Grand Prix. Hlavní porota bude, tak jako každý rok, čítat 33 členů. Porotcem se může stát kdokoli ve věku od 15 do 100 let. Uchazeči o „místo porotce“ se mohou hlásit pomocí formuláře na webu Febiofestu až do 28. února.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Febiofest 2014 podpoří amatérské filmaře a neopomene ani nemocné
 

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!