Swingový ples pro Žabovřesky

Swingový ples pro Žabovřesky 

V sobotu 25.1.2014 se v klubu Mersey opět sejdou příznivci kvalitní swingové hudby 30. a 40. let. Bude se zde konat již druhé pokračování Swingového plesu pro Žabovřesky. Od 20 hodin k poslechu a tanci zazpívají vynikající Sestry Havelkovy s kapelou.

Kvarteto Sestry Havelkovy vzniklo osamostatněním dámské vokální sekce Originálního pražského synkopického orchestru. Do té doby (1994) existovalo pouze trio, v němž se jednotlivé členky střídaly podle odchodů a příchodů na mateřskou dovolenou. V momentě, kdy se ocitly v počtu čtyř netěhotných, nechtěly se už opustit a začaly zpívat čtyřhlasně.

V roce 1995 odcházejí Sestry Havelkovy společně s Ondřejem Havelkou z OPSO a stávají se součástí nového orchestru Melody Makers Ondřeje Havelky. Zároveň však pokračují v sólových aktivitách. Budují si svůj malý orchestr pod vedením kapelníka Jaroslava Šimíčka a natáčejí druhé album Bláznivý den - tentokrát z písní českého swingového autora Jiřího Traxlera.

Sestry Havelkovy se po celou dobu své existence věnují přednesu výhradně písní o lásce z doby meziválečné, v případě své druhé desky Bláznivý den, i z doby pozdější. Osudovým se stalo setkání s panem Jiřím Traxlerem, hitmakerem předválečné éry a jedním z mála žijících autorů té doby. Při své návštěvě v Praze byl uváděn jako živá legenda, Sestry Havelkovy v něm však okamžitě objevily přitažlivého muže s nehasnoucí jiskrou v oku. Společná setkání vyústila v přátelství.

Po vystoupení Sester Havelkových se hudební produkce ujme DJ Olaf, který bude hrát swing až do časných ranních hodin.

Vstup na ples pouze ve společenském oděvu.

Vstupenky

Cena vstupenky bez večeře a místenky 290,-, s večeří a místenkou 390,-. Předprodej probíhá v síti Ticketpro.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Mersey klub

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!